ESG News

Голямото напускане продължава

Данни на LinkedIn потвърждават тенденцията, a решенията са в ръцете на бизнеса

Споделяне:

Работната сила продължава да напуска пазара на труда с бързи темпове, а най-добрият начин да се обърне тази негативна тенденция е като се помогне на служителите да напредват в кариерата. Това се посочва в материал на бизнес списанието Inc., което цитира актуални данни на Бюрото по трудова статистика. А според числата през септември 2.7% от работниците в САЩ са напуснали, което възлиза на 4.1 милиона души.

Защо напускат служителите?

Голямото напускане е сложен феномен, а различните сегменти на пазара на труда имат различна мотивация да напускат доброволно работните си места. За някои причината се крие в ниското заплащане, за други е в токсичната работна среда. Но какво е обяснението, че и при най-добрите работодатели, които плащат добре и не злоупотребяват със служителите си, се наблюдава същото поведение?

Миналогодишно проучване на платформата Lattice показва, че една от причините за желанието на служител да напусне е липсата на ясни възможности за кариерно развитие в компанията. Тогава 47% от анкетираните са споделили, че търсят нови позиции, които да предоставят възможности за растеж.

Най-добрият начин да гарантираме, че служителите могат да видят пътя напред, е чрез ефективна и непрекъсната комуникация. Насърчаването на мениджърите да се срещарт редовно с екипите си, за да обсъждат лични планове за растеж и развитие, е от голямо значение“, каза главният изпълнителен директор и съосновател на Lattice Джак Алтман.

Шанс за кариерно развитие

Тогава той дава убедителен аргумент, а новите данни на LinkedIn, го потвърждават. Годишният доклад на компанията Global Talent Trends е в унисон с констатациите на Lattice. Рапортът доказва че служителите, които имат шанс за преместване в рамките на самата компания, са с близо 20% по-склонни да останат.

Знаем, че хората искат да учат и да израстват, независимо от икономическите и пазарни условия. Това почти винаги означава, че служителите питат себе си и своите мениджъри: Как мога да върша по-добра работа, така че да получа повишение или да получа следващата си мечтаната позиция?“

… ако компаниите оставят тези въпроси без отговор, в повечето случаи хората ще си тръгнат в момента, в който намерят по-добра възможност другаде”, обобщава Линда Джингфанг Цай, вицепрезидент по развитието на талантите в LinkedIn.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ