Екип

Георги Желязков
Отговорен Редактор

Георги Желязков започва журналистическата си кариера през 2007 г. в най-добрия бизнес всекидневник в България – в. “Пари”. Продължава в няколко по-малки онлайн издания, след това във в. “Капитал” и “Капитал Daily”, а от 2017 г. е главен редактор на икономическия сайт Economic.bg.

Участва в създаването на ESGnews.bg и е част от редакционния екип на специализирания сайт.

Репортер

Афродита Дурмишева е студент специалност „Журналистика“ и бивш външен автор на Българско национално радио, към предаване „Какво се случва“ и „Артефир“. Интересува се от актуалните социални проблеми и климатичните изменения.

 

Афродита е сред първите еко капитани в България и участва в заснемането на първия устойчив телевизионен български формат – „Гласът на България“.

Автор

Лора Нешовска е журналист и маркетинг експерт, който се интересува от пресечките между бизнеса, рекламата и устойчивостта.

Завършва Cal Poly Humboldt в Калифорния, САЩ, със специалност „Журналистика“ и има опит в радиожурналистиката, фотожурналистика и дигитални медии.

Като автор в ESGNews.bg, целта ѝ е да вдъхне надежда на компаниите, че устойчивият бизнес модел е напълно постижим, стига да имаме добри примери и правилни насоки.

Главен редактор

Неделина Вангелова е учител на свободна практика, редактор и журналист, магистър по Филология – Трансгранична българистика и магистър по Стратегическо лидерство към устойчивостта (Masters of Science in Strategic Leadership towards Sustainability)

Неделина е съосновател на сдружение за личностно развитие и устойчив живот „One Wild Life Bulgaria“, Шампион по устойчиво развитие на „Cushman § Wakefield“ (Cushman and Wakefield Sustainability Champion) и член на съюз „Нулеви отпадъци България“.

Тя е бивш лидер на кампанията за устойчиво развитие на Майкрософт България и Майкрософт офиси в Централна и Източна Европа, Турция и Израел.