Екип

Главен редактор

Божидара Живкова започва своята журналистическа кариера в Economic.bg през 2013 г. Главен редактор е на сайта в продължение на шест години, след което участва в създаването на лайфстайл изданието Oshte.bg, което ръководи в продължение на две години. Автор е на статии в Dir.bg.

ESGnews.bg е поредното предизвикателство, в което се впуска с голямо вълнение, за да запознава аудиторията с последиците от климатичните промени и възможните решения и добри практики, които ще помогнат да спасим нашета планета.

Репортер

Афродита Дурмишева е студент специалност „Журналистика“ и бивш външен автор на Българско национално радио, към предаване „Какво се случва“ и „Артефир“. Интересува се от актуалните социални проблеми и климатичните изменения.

Афродита е сред първите еко капитани в България и участва в заснемането на първия устойчив телевизионен български формат – „Гласът на България“.

Автор

Лора Нешовска е журналист и маркетинг експерт, който се интересува от пресечките между бизнеса, рекламата и устойчивостта.

Завършва Cal Poly Humboldt в Калифорния, САЩ, със специалност „Журналистика“ и има опит в радиожурналистиката, фотожурналистика и дигитални медии.

Като автор в ESGNews.bg, целта ѝ е да вдъхне надежда на компаниите, че устойчивият бизнес модел е напълно постижим, стига да имаме добри примери и правилни насоки.

Автор

Гергана Манолова е мениджър устойчиво развитие в „М-Газ“ ЕООД и докторант в СУ „Св. Климент Охридски“. Ръководител на работна група „Комуникации“ към Съвета на жените в бизнеса в България. Професионалист с магистърска степен по стратегически маркетинг от Imperial College Business School и двойна бакалавърска степен по мениджмънт и медийни комуникации от Webster Vienna Private University.