ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Екип

Главен редактор

Божидара Живкова започва своята журналистическа кариера в Economic.bg през 2013 г. Главен редактор е на сайта в продължение на шест години, след което участва в създаването на лайфстайл изданието Oshte.bg, което ръководи в продължение на две години. 

ESGnews.bg е поредното предизвикателство, в което се впуска с голямо вълнение, за да запознава аудиторията с последиците от климатичните промени и възможните решения и добри практики, които ще помогнат да спасим нашета планета.

Автор

Гергана Манолова е мениджър устойчиво развитие в „М-Газ“ ЕООД и докторант в СУ „Св. Климент Охридски“. Ръководител на работна група „Комуникации“ към Съвета на жените в бизнеса в България. Професионалист с магистърска степен по стратегически маркетинг от Imperial College Business School и двойна бакалавърска степен по мениджмънт и медийни комуникации от Webster Vienna Private University.

Автор

Марина Стефанова е доцент във Факултета по икономика и бизнес администрация на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Тя е директор на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ и управител на ESG Lab и ESG Academy. Председател на Асоциацията на специалистите по устойчиво развитие (бивш БАКСОС). Член на Управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България и Българската хранителна банка. Създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox” на Фондация „Каузи”. Член на Консултативния съвет по корпоративна социална отговорност към Министерството на труда и социалната политика.

Автор

Оля Пенева е експерт бизнес и човешки права, Мениджър ESG Help Desk, ESG Lab в Стопански факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Като автор в ESGNews.bg, нейната цел е да запознае аудиторията с разнообразни теми, свързани с правата на човека и правилните инструменти и подходи, които ни водят по пътя към устойчивостта.

Автор

Денимир Димитров е основател на Zero Wave – иновативна компания, чиято цел е да превръща отпадъци в ресурси чрез кръгова икономика. Той е с 10 годишен опит в сферата на устойчивото развитие и кръговата икономика. Лектор и ментор на редица международни събития в сферата на устойчивото развитие.

Автор
Данаил Кънев започва кариерата си като спортен журналист през 1993 г. във в-к „Дума“. Работил е още във в-к „7 дни спорт“, TV7.bg, News7.bg, skafeto.com, bulmedia.net, bgsport.net. Бил е главен експерт в дирекция Европейска координация и младежки дейности на Държавната агенция за младежта и спорта, Министерството на младежта и спорта и Националния център „Европейски младежки програми и инициативи”. Има бакалавърска степен по бизнес администрация от Hult Business School London в Обединеното кралство и магистърска степен по спортна администрация от Southern New Hampshire University в САЩ. Като автор в ESGNews.bg ще се стреми да информира читателите на сайта за все по-важното място на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG) в корпоративния и социалния живот.