ESG News

Нови безплатни Wi-Fi зони в София

Станциите са продължение на предходния проект WiFi4EU

Споделяне:

В София има нови безплатни Wi-Fi зони, които се намират в три столични парка – Южен парк, Борисова градина и Докторска градина. 

Южният парк се сдоби с находчива Wi-Fi пейка, която е със соларно зареждане. Иновативната придобивка в зеленото пространство зарежда мобилни устройства, а посетителите на локацията могат да използват свободно интернет по време на своята разходка.

Wi-Fi зоната дава възможност да се разгледат актуалните събития от културния и спортен живот в града.

Станциите са продължение на предходния проект WiFi4EU

Проектът WiFi4EU дава възможност на общините да кандидатстват за ваучери на стойност 15 000 евро. Ваучерите се използват за инсталиране на Wi-Fi съоръжение в обществени пространства, които не са оборудвани с безплатна Wi-Fi мрежа. Целта е парковете, библиотеките, здравните центрове и музеи в цяла Европа да имат безплатен интернет.

Проектът е реализиран от Столичната община и А1

Инициативата е дело на Столична община и А1. При включване на мобилно устройство се зарежда начална страница. В нея могат да се разглеждат актуални събития, касаещи сферата на културата и спорта. Потребителите могат да настроят локацията и категорията.

По пътя към по-умен град

Като част от стратегията за дигитална трансформация на София на кмета Фандъкова реализираме редица проекти за превръщането на столицата в по-умен град. От ключово значение за това е свързаността. Изградихме четири нови Wi-Fi зони с интернет за гражданите и гостите на София в три от най-посещаваните паркове на града.Това съобщи днес зам.-кметът на Столична община по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитиеГенчо Керезов.

Проектът е осъществен от специализираната италианска компания Vinto Urban и MBM Metalworks. Първата прави план да отвори развоен център в София. Замисълът за тази инициатива отново е движен от Столична община, като ще се включи и Българската агенция за инвестиции.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ