ESG News

Снимка: Марина Стефанова
Снимка: Марина Стефанова

Reuters IMPACT – Събирането на данни и подборът на доставчици

Изчисляването и докладването на въглеродните емисиите от Обхват 3 помага на бизнеса да намира нови пътища за намаляване на влиянието си върху околната среда

Споделяне:

Изчисляването и докладването на въглеродните емисии от Обхват 3 са важни стъпки за оценка на околните въздействия и устойчивостта на дейностите и операциите на една организация, но в същото време е едно от най-големите предизвикателства за компаниите, тъй като те не са под техния пряк контрол.

Докладването на въглеродните емисии от Обхват 3 става все по-важно за организациите, тъй като им помага да установят нови пътища за намаляване на влиянието си върху околната среда и да демонстрират ангажимента си към устойчивостта и отговорното управление на въглеродните емисии. Това бе и една от темите по време на събитията Reuters IMPACT, на които ESGnews.bg е медиен партньор.

В дискусията взеха участие Сандра Латнер, VP устойчивост и социални иновации в Pearson plc и Антони Дарси, Ръководител ESG в NOKIA.

Тенденции и промени в отчитането на устойчивостта

Нещото, което се промени, е разбирането на това, което искаме да измерим, какво измерваме в момента и как го измерваме. И когато казвам текущо измерване, нямам предвид само вътрешно отчитане. Повечето компании измерват много неща вътрешно. Това, което е истинско предизвикателство обаче, е събирането на данни за работната сила по веригата за доставки, която не е под нашия пряк контрол“, обясни Антони Дарси, Ръководител ESG в NOKIA.

Той подчерта, че е необходимо още много време, докато дойде моментът за събиране на наистина качествени данни, а технологичната индустрия има дълга и сложна верига за доставки.

Вие прекарвате 10 години в обучение на доставчиците – какво са данни, как измервате, за какво служат, как поставяте цел, как проследявате тази цел. Всички тези неща се изграждат в продължение на години до момент, в който голяма част от социалните данни, които имаме, могат да се нарекат стабилни. В някои райони можем да отидем до мините за минералите и трябва да разгледаме социалните аспекти на мината, аспектите на работниците, аспектите на труда, модерното робство… всички тези неща. Трябва да станем много по-прозрачни през целия процес“, обобщи той.

Според Дарси едно от предизвикателствата надолу по веригата за доставки винаги е да се анализира кой има полза и кой създава проблема.

Технологията, която предоставяме, докосва крайния потребител, така че е важно на кого продаваме. Тук имаме права на човека, процеси на надлежна проверка, за да не се злоупотребява с нашата технология в дадена ситуация“, посочи Ръководителят ESG в NOKIA.

Сандра Латнер от Pearson подчерта необходимостта от намирането на правилните партньори.

За нас финансовите институции са ключов партньор в този преход, но също така и стратегията, както и намирането на правилните партньори. Трябва да търсите нов набор от умения, не такива, които притежаваме. Всички се учим заедно и имаме различни умения, които можем да приложим към това, за да се справим с него“, посочи тя.

Прочетете още:

Reuters IMPACT: Събиране на качествени данни по веригата за доставки (Обхват 3)

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ