ESG News

Младите хора с възможност за изява на COP27

Младежите получават официално място на конференцията на ООН за изменението на климата в Египет през ноември

Споделяне:

Факт е, че дете, родено днес, ще преживее четворно повече екстремни метеорологични явления от нас. Това превръща нововъведението на ООН в логично решение.

Макар и Ванеса Накате и Грета Тунберг представляват движението за климата през последните години, въпреки това младите нямат специална платформа в COP до този момент.

Новият павилион на COP27 позволява на младите да провеждат дискусии и политически брифинги. Разположен е в ,,Синята зона’’- вътрешното пространство, управлявано от ООН, на което се водят глобалните преговори.

„Изменението на климата засяга непропорционално децата, младите хора и ще навреди на бъдещите поколения“, казва д-р Омниа Ел Омрани, младежки посланник на COP27.

Според Омрани павилионът за деца и младежи на COP27 ще се справи с тази несправедливост, като дава път на младите хора.

Младежта е разбираемо скептична към конференциите за климата

Перманентните разочарования от неизпълнените обещания на политиците и липсата на бързи действия моделират настройката им.

Тази година срещата на ООН за климата се провежда в Африка. 70 процента от населението на континента е на възраст под 30 години и няколко уязвими общности живеят на фронтовата линия на климатичната криза. Това прави значението на слушането на гласовете на младите хора особено важно на COP27.

Последният доклад на Междуправителствения панел по изменение на климата (IPCC) даде да се разбере, че сега се намираме в изключително опасна територия. Тези, които ще наследят тази опасност, са младежите, децата и тези, които тепърва ще се раждат.

Очаква се младите хора да изискват от световните лидери да се вслушват и дават приоритет на политиките за защита на най-засегнатите от климатичната криза, особено на коренното население и тези в глобалния юг.

Save the Children и UNICEF са сред институционалните партньори на павилиона

Павилионът за деца и младежи е организиран изцяло от младежки водещи субекти и институции, подкрепящи ангажираността и включването на младите – включително ,,Петъците за бъдеще” и младежката коалиция Loss and Damage.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ