ESG News

Eviation_Alice,_Paris_Air_Show_2019,_Le_Bourget_(SIAE8856)
снимката е взета от Wikipedia

Електрическият самолет „Алиса“ направи успешен полет

Той има капацитета да лети до два часа с едно зареждане, а максималната скорост е 460 км/ч.

Споделяне:

Първият електрически самолет – „Алиса“, построен от „Eviation Aircraft“, направи сполучлив полет. Излитането е извършено от летище Грант Каунти, щата Вашингтон. Височината е 1000 метра, времетраенето- осем минути. Технологичният лидер, заяви че летателното устройство има капацитета да лети до два часа с едно зареждане, а максималната скорост е 460 км/ч. Самолетът ще се използва като основа до момента, в който „Eviation“ напредне с разработката. Планът е да се провеждат летателни тестове през 2025 г. с прототипи на този самолет.

„Алиса“- екологичен, икономичен и устойчив вариант

Електрическите самолети са екологично, икономично и устойчиво решение за авиационния бизнес. Компанията „Eviation“ е с насоченост към пазарите за пътувания и товари, предвидено е да изпълнява полети между 240 и 400 километра.

Нова ера за въздушния превоз с нулеви емисии

Авиокомпаниите Cape Air и Global Crossing Airlines са поръчали самолета „Алиса“. Първата е заявила, че иска 75, а втората 50 броя. DHL Experss е първият карго клиент на компанията, с поръчка от 12 самолета. Целта на тази поръчка е била да се създаде първата електрическа експресна мрежа. Това поставя началото на нова ера за въздушния товарен превоз с нулеви емисии.

Alice се предлага в три варианта, включително автобус за девет пътници, кабина за шестима пътници и версия eCargo. Всички конфигурации се поддържат от двама членове на екипажа. Вариантите Executive cabin и eCargo са идентични с конфигурацията за пътуване до работното място, с изключение на интериора.

Самолетът се задвижва от два електрически задвижващи агрегата magni650 от magniX, единствените доказани в полета електрически задвижващи се системи в този мащаб. Други ключови доставчици включват AVL (поддръжка на батерии), GKN (крила), Honeywell (усъвършенствана система за управление на полета, управление на полета и авионика), Multiplast (фюзелаж), Parker Aerospace (шест технологични системи) и Potez (врати).

По-голяма надеждност и ефективност на системите

Усъвършенстваната батерийна система е високоефективна и безкрайно надграждаща се. Това означава, че ще има по-голяма перспектива за развитието на батерийната технология. В самолета е включена пилотска кабина с управление по кабел, гарантираща по-голяма надеждност и резервиране на системите.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ