ESG News

Екологичният фонд на Джеф Безос

Целта на екологичния фонд на Джеф Безос е изграждането на коалиция с африкански и европейски страни около тазгодишната среща на ООН за климата.

Споделяне:

Повече усилия за възстановяване на природата

Целта на екологичния фонд на Джеф Безос е изграждането на коалиция с африкански и европейски страни около тазгодишната среща на ООН за климата. Така ще се увеличат усилията за възстановяване на земите.

Фондът на известния милиардер защитава кауза за започване на обръщане на обезлесяването и деградацията на земята в Африка.

Изменението на климата и засегнатите страни

Африканските фермери са силно засегнати от изменението на климата. Агрокултурата винаги се е влияела от слънцето, вятъра и количеството дъждове. При по-чувствително покачване на температурите, царевичните реколти са по-малко плодородни. Природните бедствия, като бури, урагани, топлинни вълни се отразяват на жътвата и оставят много семейства гладни. 

Намаляването на въглерода в атмосферата, по-добрите доходи, по-устойчивите почви и продоволствената сигурност са оптимален вариант.

В същото време развиващите се страни изискват от по-богатите нации, които генерират по-високи нива на парникови емисии, да плащат за бедствия като наводнения и пожари.

10 милиарда долара за опазване на природата

До този момент филантропската организация на Безос е обещала 30 % от фонда, който е на стойност 10 милиарда долара. Средствата ще бъдат вложени във възстановяване и трансформация на хранителни системи, включително за опазване на природата.

Безос, който е създал на Amazon.com Inc (AMZN.O), е сред нарастващата група магнати, които искат да се справят с изменението на климата чрез част от богатството си. Основателят на Patagonia Ивон Шуинар наскоро каза, че предава марката за облекло на тръст, който ще посвети печалбите от компанията за борба с климатичната криза.

Безос и партньорът Лорън Санчес се срещат с фонда всеки месец. Основателят на Amazon се стреми да се финансират добре формулирани идеи за борба с изменението на климата.

 

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ