ESG News

Cybertruck на Tesla ще започне масово производство в края на 2023 г.

Пускането на Cybertruck ще даде на Tesla EV участие в един от най-печелившите сегменти на пазара в САЩ и конкурент на електрическите пикапи от Ford Motor Co и Rivian Automotive

Споделяне:

Компанията за електрически автомобили Tesla обяви, че ще започне масово производство на Cybertruck в края на 2023 г. Новият срок представлява изоставане от две години спрямо първоначалния план за стартиране на дългоочаквания пикап, съобщава Reuters. 

Миналия месец стана ясно, че Tesla подготвя завода си в Остин, Тексас, за изграждане електропикапа на новия модел, което трябва да започне в средата на 2023 г.

„Ние сме в последната обиколка за Cybertruck“, казва Мъск по време на конференция.

Стотици хиляди купувачи са платили 100 долара, за да резервират Cybertruck. Не е обявена окончателната цена на автомобила, нито е показана производствената му версия или е уточнено как ще се управлява захранването на батерията за новия модел. През 2019 г. Tesla прогнозираше първоначална цена под 40 000 долара. Оттогава производствената стойност на новите превозни средства скочи и компанията повиши крайните цени на продуктите си. 

Батериите още се обработват

Cybertruck е проектиран да използва много рекламираните батерии 4680 на Tesla. Анализаторът на Guidehouse Insights Сам Абуелсамид каза, че компанията не е успяла да увеличи значително производството на собствените батерии, което може да доведе до допълнителни забавяния на производството на Cybertrucks след края на 2023 г. Tesla вероятно ще трябва значително да преработи Cybertruck, за да премине към конвенционални 2170 батерии.

Прозорците на автомобила са замислени да не се чупят. През 2019 г. обаче самият дизайнер на автомобила успя да ги счупи, докато демонстрираше тяхната здравина. Оттогава компанията измести на няколко пъти сроковете за производство.

Сам Фиорани от AutoForecast Solution смята, че производството на Cybertruck ще започне към края на следващата година.

След представянето на Model Y гигафабриката в Тексас ще започне да произвежда и Cybertruck, чието изграждане е планирано да започне през октомври 2023 г.“, казва Фиорани.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ