ESG News

ESG: Вижте как го правят другите

На втория форум ESG&Friends: Transformation in Action ще дискутираме и проблемите, и решенията

Споделяне:

Кои са най-големите предизвикателства за компаниите в прилагането на устойчиви бизнес модели? Кои са бизнесите, които трябва да платят най-висока цена и какви са инструментите за финансиране на този преход? На тези и други важни теми ще отговорят лекторите във второто издание на форума ESG&Friends, организиран от първата медийна платформа за ESG практики в Бългaрия ESGnews.bg.

“Transformation in Action” ще се проведе на 22 май в Sofia Tech Park, а основен лектор е американският експерт Криса Пагицас, консултант на водещи компании в ESG трансформацията им. Криса е автор на книгата “Chief Sustainability Officers At Work”, която
е първата, посветена на уникалната роля на CSO. В нея тя прави над 20 ексклузивни, задълбочени интервюта с главни служители по устойчивост (CSO) на компании от Fortune 500 като Amazon, Coca-Cola и Procter & Gamble и световно признати марки като IKEA и Netflix.

С проф. д-р Васил Живков, председател на Българската браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост ще поговорим за проблемите пред малкия и средния бизнес при прилагането на добрите еколгични, социални и управленски практики.

Ръководителят в дирекция „Операции” за Централна и Югоизточна Европа на Европейската инвестиционна банка Пилар Солано ще представи финансовите инструменти, които ще помогнат на бизнеса за постигане на целите им.

Ваня Манова, мениджър на Мастеркард в България ще разкаже за опита на глобалната компания и измеренията ESG на местно ниво.

Кауфланд България ще споделят стратегията си – както постигното до момента, така и целите, които си поставят.

Третият панел е посветен на иновациите, които помагат на бизнеса да изпълни задачите си – както за въглеродно-неутрално производство, така и да се рекламира устойчиво и да използва оптимизирани решения, които намаляват разходите и въглеродния отпечатък. Как се случва това – гостите на събитието ще научат от компании като “Билборд” и “Атамик”.

Модератор на форума е доц. д-р Марина Стефанова, директор на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление” и управител на ESG Lab и ESG Academy в Стопански факултет на Софийски университет. Марина е председател на Асоциацията на специалистите по устойчиво развитие (бивш БАКСОС), член е на Управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България и Българската хранителна банка. Създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox” на Фондация „Каузи”. Член на Консултативния съвет по корпоративна социална отговорност към Министерството на труда и социалната политика.

Повече за събитието можете да научите ТУК!

Ако все още не сте закупили билет за събитието, можете да го направите ТУК!

Побързайте, билетите са ограничени!

Прочетете още:

Американски експерт ще бъде основен лектор на ESG&Friends

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ