ESG News

SHEleader@Digital 2022- конференция посветена на устойчивостта

SHEleader@digital 2022 е конференция, посветена на жените лидери в бизнеса и технологиите, която събира зелени предприемачи, иноватори, политици, корпоративни лидери, активисти и хора на изкуството, за да обменят визии и опит. 

Споделяне:

ТЯ дава възможност за устойчивост

SHEleader@digital 2022 е конференция, посветена на жените лидери в бизнеса и технологиите, която събира зелени предприемачи, иноватори, политици, корпоративни лидери, активисти и хора на изкуството, за да обменят визии и опит.  

SHEleader@digital 2022 ще се състои на 6 октомври в Топлоцентрала oт 09:00 часа.

Жените са по-склонни да инвестират в зелени решения и да стартират зелени начинания

Изследванията през годините показват значението на по-голямото приобщаване в процеса на зелена трансформация между секторите. Жените се оказва, че са по-склонни да инвестират в зелени решения и да стартират зелени начинания. Те са истинските двигатели на зелената трансформация в организации от различен мащаб. Женските гласове обаче по-често са малцинство на всички нива на разговори относно изменението на климата. SHEleader@Digital 2022 представя възможност на жените да говорят.

Събитието се провежда под патронажа на Мария Габриел, европейски комисар по иновациите, научните изследвания, културата образованието и младежта. Съорганизатори на събитието са Българският център за жените в технологиите (БЦЖТ), MOVE.BG, EDIT и Агенцията за насърчаване малките и средни предприятия (ИАНМСП).

SHEleader@digital 2022 се организира в партньорство с Schwarz IT, Обединена българска банка (ОББ), Vettel, Cisco, MasterCard, Българска фондова борса, HPE, опериран от Selectium, Evedo, SuperHosting, Yettel.Bulgaria.

На прага на климатична криза сега повече от всякога светът се нуждае от приобщаване и иновации. Жените трябва да играят ключова роля. Не само защото 80% от хората, разселени поради изменението на климата в световен мащаб, са жени. От кръгова мода до слънчева енергия и ново земеделие – жените са в челните редици на устойчивите иновации в бизнеса и обществения сектор. Години на изследвания показват, че:

Жените са по-склонни да пренесат природосъобразно поведение в своите организации, а компаниите с повече жени в бордовете инвестират повече в производството на възобновяема енергия и енергийната ефективност.

Женското лидерство увеличава рентабилността с до 18%

Парламентите с повече жени приемат по-строги политики за изменение на климата.

Жените също са тези, които подхранват общности, управляват устойчиви домакинства и отглеждат следващото поколение екологично съзнание.

И все пак женските гласове често са малцинство на всички нива на разговори относно изменението на климата – от COP26 (39%) до национални и международни органи за вземане на решения (под 30%), до заседателни зали (29,5% в ЕС), стартъп сцената ( 30% и получаване само на 1% от финансирането), към технологичния сектор (19%) и VC екипи (20%).

SHEleader@Digital 2022 дава възможност на жените – естествените двигатели на зелената трансформация, да говорят за това.

 

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ