ESG News

Schneider Electric обещава революция в зареждането

Споделяне:

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на управлението на енергията и автоматизацията, представи своето революционно зарядно устройство EVlink Home Smart Charger на IFA 2022. То е първото в света, според компанията, което интелигентно управлява тежкото енергийно натоварване при електромобилите, зареждащи се в домовете, и дава приоритет на възобновяемите енергийни източници.

Новото зарядно устройство на Schneider Electric е първото на пазара, което се интегрира в цялостна екосистема за управление на домашната енергия за наблюдение на потреблението на енергия на електрическите превозни средства в реално време, прогнозиране на разходите и задаване на бюджети с четири различни режима: „заредете сега“, „зелено зареждане“, „рентабилно“ и „персонализиран график“. Свързвайки се с цялостната система Home Energy, собствениците на жилища могат да контролират всички свои електрически устройства и да наблюдават потреблението им чрез едно приложение.

Използването на зарядни станции нараства, тъй като потребителите избират по-устойчив начин на живот, за да намалят въглеродните си емисии, а зареждането на електромобила трябва да бъде удобно и достъпно. Електрическите коли обаче могат да увеличат енергийните натоварвания на дома с до 40% (да не говорим за въздействието върху вече рязко нарастващите сметки за енергия). Това е притеснение за собствениците на жилища с екологично съзнание, тъй като къщите вече генерират повече въглеродни емисии, отколкото транспортът, промишлеността или производството на енергия.

Благодарение на способността му да се свързва безпроблемно и да се интегрира напълно със системата Wiser Home Energy Management на Schneider Electric, потребителите могат да се изправят лице в лице с това безпокойство – всичко това от дланта на ръката. Потребителите могат да контролират как и кога тяхното електрическо устройство да се зарежда и да балансират зареждането спрямо други устройства, консумиращи енергия, чрез мобилния си телефон, когато имат нужда, където и да се намират.

Стартиране на „рентабилен“ режим

Чрез активиране на „рентабилен“ режим, Wiser може да помогне да се избегнат високите сметки, като създаде най-ефективния график, базиран на най-евтината налична тарифа за електроенергия. За собствениците на жилища, които са задали енергийни лимити, Wiser може също така да спре зареждането всеки път, когато потреблението достигне договора за ограничение на мощността, като гарантира, че сметките остават под контрол завинаги.

Интелигентната система за управление на енергията на Wiser автоматично балансира натоварванията, за да позволи минимално прекъсване и максимална ефективност за собствениците на жилища. Например, ако започнат да готвят, системата се синхронизира с Wiser, за да разбере консумацията на енергия на другите уреди в реално време, за да се избегнат всякакви прекъсвания или спънки. Това носи изключително удобство, като ви позволява да зареждате колата си, без да прекъсвате останалата част от дейностите в живота си.

Лесно е да си зелен

През 2023 г. потребителите ще имат достъп до „зеления режим“, при който собствениците на жилища могат напълно да използват силата на възобновяемата енергия. Например, ако има налична слънчева енергия, системата автоматично ще превключи към този източник. Освен това, когато слънчевата енергия е в своя пиков момент на преобразуване, вашият електромобил може да бъде настроен да се зарежда по това време, като се избягва необходимостта от използване на скъпа енергия от мрежата.

За допълнителна представа за вашия въглероден отпечатък, приложението предоставя и актуализации за Вашето потребление на CO2, което ви позволява да вземате по-информирани решения за това къде могат да бъдат направени допълнителни спестявания.
Оптимизирането на използването на енергия, вземането на по-добри решения относно устойчивостта и гарантирането, че колите ни са заредени и готови за шофиране, когато имаме нужда от тях, е свързано с това да накараме нашата енергия и домовете да работят по-усилено за нас и планетата.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ