ESG News

Първият павилион за прехрана и земеделие на Конференцията на ООН

Целта е да се постигне разбиране за основните проблеми с храните и селското стопанство

Споделяне:

След като бе обявено, че ще има павилион за младежите, COP27 предоставя още новости на масата. Тази година COP27 се състои в Шарм ел-Шейх. Домакинството е противоречиво, като се има предвид хронологията на човешките права в Египет. На COP27 ще се обсъдят важни теми като декарбонизацията, половото равенство, недостига на вода и биоразнообразието. 

Често не се обръща внимание на исканията на фермерите на конференцията на ООН за климата. Очаква се това да се промени, след като за първи път ще има специален павилион за хранителните системи. В Euronews Green посочват, че ще е управляван от международните организации за храни.

Опитът да се действа по отношение на климата във време, в което толкова много хора едва могат да си позволят да ядат, е предизвикателство и възможност за предотвратяване на бъдещите хранителни кризи, които изменението на климата несъмнено ще предизвика.

Как COP27 може да предложи реформа в хранително-вкусовия сектор и земеделието?

Основният формален механизъм за обсъждане на храните на COP е съвместната работа на Koronivia по селското стопанство. Преди пет години на COP23 във Фиджи страните сключват споразумение, за да включат селското стопанство в UNFCCC. FOLU, Коалиция за храна и земеползване, и партньорите им призовават страните поне да удвоят процента от финансирането за климата, предназначено за храна и земеползване. Активистите искат цялостно преустановяване хранителните системи.

Освен фокуса върху селското стопанство, те искат други теми като диета и агроекология, торове, пестициди, загуба на храна и отпадъци да бъдат включени в конференцията. Засаждането на стотици милиони дървета например е решението, дадено от някои модели. Въпреки това широкото залесяване може да има вредно въздействие върху продоволствената сигурност в някои части на света.

Факт е, че храната е един от най-несправедливите елементи от човешкото съществуване. През 2022 г. повече от 870 милиона души са изправени пред продоволствена несигурност и три милиарда души нямат достъп до здравословна и питателна храна, изчислява FOLU.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ