ESG News

Decathlon си сменя името за един месец

,,Nolhtaced’’ е Decathlon изписано наобратно, замисълът на този ход е да насърчи ,,пазаруването в обратна посока’’

Споделяне:

Три магазина в Белгия ще носят името ,,Nolhtaced”

Магазините на Decathlon в Евере, Намюр и Гент сменят името си за един месец. “Nolhtaced’’ е Decathlon, изписано наобратно, замисълът на този ход е да насърчи ,,пазаруването в обратна посока’’. Инициативата позволява на клиентите донесат свои стари или неизползвани спортни стоки на Decathlon, като идеята е те да могат да бъдат реновирани и препродадени в магазина. 

Така спортната верига насърчава практики с мисъл за околната среда

Ходът е да се насърчи общата осведоменост за щадящи околната среда практики. Decathlon приема не само стоки, закупени от тях, но и срещу всяко спортно оборудване, компанията дава ваучер. Този тип пазаруване не само гарантира максимална издръжливост на спортното оборудване, но и предлага на потребителите с по-малко възможности да закупят висококачествено спортно оборудване на по-ниска цена.

Decathlon e френска компания, създадена през 1976г. от Мишел Льоклерк. Днес веригата има повече от 1600 магазина в световен мащаб. Компанията се появява на българския пазар през 2013 г.

На 29 март Decathlon обяви, че е спрял да прави бизнес и е затворил всичките си локации в Русия

След началото на руската инвазия в Украйна през февруари тази година много чуждестранни фирми, главно западни, изоставиха Русия. Първоначално Decathlon обяви, че ще продължи да работи както обикновено. Така си навлече остри критики и бойкот от страна на клиентите, в следствие на които френската верига оттегля дейността си от страната.

500 000 долара за устойчиви каузи, след като Decathlon бе осъден за грийнуошинг

По-рано миналия месец спортната верига и H&M имаха ангажимент към Нидерландския орган за потребителите и пазарите да премахнат етикетите,свързани с устойчивостта от продуктите си. Спортната верига бе обвинена в подвеждащи действия в полза на природата. Decathlon наскоро дари 500 000 долара след обвинения в грийнуошинг. Средствата са предвидени за екологични каузи, друг е въпросът дали ще върнат доверието на потребителите, които имат отношение към природата. 

 

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ