ESG News

ESG ЧАТБОТ: Търговията с кожи в Европа

Тъй като интересът към първата статия на чатбота “Chat GPT” за ESGnews.bg бе голям, решихме да създадем рубрика ESG чатбот, в която да публикуваме статии, написани от AI. Според вас може ли да ни измести в писането?

Споделяне:

През 2021 година Европейският парламент гласува за забрана на продажбата на кожи от животни, които са били убити само заради кожата им. Законът влиза в сила от 2023 година и забранява търговията с кожи от животни, които са били убити заради кожата им, независимо дали това се е случило в ЕС или в други държави.

Законът е предназначен да намали жестокостта към животните и да насърчи по-устойчиви и етични начини за производство на облекло и аксесоари. Той забранява търговията с кожи от животни като кучета и котки, както и кожи от животни, които са били убити чрез електрически удар, задушаване, удари с куки, удари с бушони и други жестоки начини на убиване.

Законът позволява използването на кожи от животни, които са били убити за месо, мляко или други продукти, като тези кожи трябва да бъдат произведени в съответствие със законите за добив на храни в ЕС.

Кои европейски страни са забранили търговията с кожи?

През 2021 година Европейският парламент гласува за забрана на продажбата на кожи от животни, които са били убити само заради кожата им. Законът влиза в сила от 2023 година и забранява търговията с кожи от животни, които са били убити заради кожата им, независимо дали това се е случило в ЕС или в други държави.

Следователно, забраната ще важи за всички държави-членки на Европейския съюз, включително Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция.

В други европейски страни, които не са част от ЕС, като например Швейцария, Норвегия и Исландия, може да има различни закони и регулации относно търговията с кожи.

Как забраната за производство на кожи ще се отрази на бизнеса?

Забраната за продажбата на кожи от животни, които са били убити само заради кожата им, може да има съществени последици за бизнеса, който произвежда и продава кожени изделия. Първо, търговията с кожи от животни, които са били убити само заради кожата им, ще бъде забранена в Европейския съюз от 2023 г. Това може да ограничи достъпа до материали за производство на кожени изделия за много компании, които са зависими от тези видове кожи.

Въпреки това, забраната може също да доведе до по-широко прилагане на алтернативни материали, като изкуствени материали, например полиестер, полиуретан, найлон и други. Това може да има положителен ефект върху околната среда, като намаляване на експлоатацията на животни и минимизиране на замърсяването, което може да се произведе при производството на кожени изделия.

Компаниите могат да реагират на забраната, като започнат да използват по-устойчиви и етични методи за производство на кожени изделия, като например използване на кожи от животни, които са били убити поради месо, мляко или други продукти, както и използване на рециклирани материали. Това може да даде възможност на компаниите да отговорят на нарастващата тенденция към устойчива мода и по-етични методи на производство.

В крайна сметка, забраната може да доведе до промени в бизнес моделите на компаниите, които произвеждат кожени изделия. Тези компании могат да се насочат към по-устойчиви методи на производство на кожени изделия или да се преориентират към производството на други видове изделия.

 

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ