ESG News

BMW Group инвестира $1.7 милиарда в батерии

Автомобилният гигант влага средства за мащабиране на електрическите автомобили в САЩ

Споделяне:

BMW Group обяви инвестиция на стойност 1.7 милиарда долара за изграждане на завод за батерии в САЩ. Новината идва след миналогодишното обещание от производителя на автомобили, че ще вложи усилия в борба с изменението на климата и намаляване на въглеродните емисии с 40% на превозно средство до 2030 г.

1 милиард долара за завода в Спартанбург

1 милиард долара ще бъдат насочени към разширяване на завода в Спартанбург за производство на електрически превозни средства в Южна Каролина. 30-годишното съоръжение е единственото на BMW в САЩ, с годишен капацитет до 450 000 автомобила и в момента произвежда 11 модела. Компанията съобщи, че има за цел да изгради поне шест напълно електрически модела в САЩ до 2030 г.

Останалите 700 милиона долара ще отидат за изграждане на фабрика за сглобяване на батерии. Очаква се BMW да стартира партньорство с производителя на батерии Envison AESG и да започнат доставки за завода в Спартанбург на нови батерийни клетки.

Твърди се, че новият формат на батерията увеличава енергийната плътност с повече от 20%, подобрява скоростта на зареждане с до 30%, с колкото увеличава и обхвата ѝ.

Компанията заяви, че емисиите на въглероден диоксид от производството ще бъдат редуцирани с до 60% чрез частичното използване на вторичен материал от литий, кобалт и никел, както и на възобновяема енергия.

Оливър Зипс, председател на Управителния съвет на BMW Group в САЩ, каза:

“В продължение на десетилетия заводът в Спартанбург е крайъгълен камък на глобалния успех на BMW Group. В бъдеще той ще бъде и основен двигател за нашата стратегия за електрификация и ние ще произвеждаме поне шест напълно електрически модела BMW X тук до 2030 г.”

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ