ESG News

83% от младите българи предпочитат климатично неутрални работодатели

Според най-новото проучване на климата на Европейската инвестиционна банка 50 % от българите, вярват че техните навици могат да рефлектират върху разрешаването на извънредната климатична ситуация

Споделяне:

Отпечатъка на компаниите върху околната е важен фактор при търсенето на работа за младите българи. Според най-новото “Проучване на климата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ)”, при 83 % от хората на възраст между 20 и 29 години се наблюдава тази тенденция. Докато климатичната неутралност на бизнеса е основен приоритет за 31% българи при избора на работно място, предава БТА.

Вярват ли българите, че навиците им влияят на планетата?

Повече от 50 % от българите, участвали в изследването са убедени, че техните навици могат да рефлектират върху разрешаването на извънредната климатична ситуация. 61 %  от жените и 66 % от младите респонденти са отговорили по подобен начин, в сравнение с 51 %  от мъжете и 42 %  при хората над 65 годишна възраст.

Мнозина споделят мнението, че правителството има роля в насърчаването на промяната на индивидуалното поведение, за да се минимализира отделянето на вредни емисии. 69 % от населението като цяло подкрепя по-строги правителствени мерки за справяне с климатичните промени, налагащи промяна в навиците. Докато 75 % българите под 30 годишна възраст също биха приветствали подобни мерки.

71 % от българите предпочитат устойчивите продукти

Производството отговаря за значителен дял от емисиите на парникови газове. 77% от българите подкрепят етикетирането на всички хранителни продукти с техния климатичен отпечатък. Така потребителите могат да направят по-устойчив избор. Сред страните от ЕС делът на отговорилите по сходен начин е по висок в Румъния (82 %) и по-нисък в Унгария (72 на сто).

Същевременно 71 % от българите биха платили малко повече за храна, произведена по устойчив начин. Повечето от анкетираните, изразяват готовност да плащат повече за храна, независимо от доходите им.

Намаляването на консумацията на месо и млечни продукти би било друг ефективен начин за ограничаване на емисиите на парникови газове. Малко са българите (39 % ), които биха подкрепили ограничаването на количеството месо и млечни продукти.

Прочетете още:

Младите се страхуват за бъдещето си поради климатичните промени

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ