ESG News

Токийската стокова борса започва пробна търговия с въглеродни кредити

Japan Exchange Group се надява, че демонстрацията ще послужи като възможност за съживяване на търговията с въглеродни кредити в Япония

Споделяне:

Japan Exchange Group Inc обяви, че е стартирала пробна търговия с въглеродни кредити на Токийската фондова борса като част от „Технически демонстрационен проект за пазар на въглеродни кредити”, поръчан от Министерството на икономиката, търговията и промишлеността.

Една от основните фокусни области на Средносрочния план на компанията за 2024 г. е „насърчаване на устойчивостта, която свързва обществото и икономиката”. Japan Exchange Group признава, че тази демонстрация е един от уникалните начини, по които може да допринесе за реализирането на неутрално въглеродно общество.

Те ще започнат с търговията на въглеродни кредити, които вече се разпространяват в Япония и досега са получени заявления от 145 компании, местни власти и други организации за участие.

Japan Exchange Group се надява, че демонстрацията ще послужи като възможност за съживяване на търговията с въглеродни кредити в Япония. Ние ще продължим да допринасяме за реализирането на въглеродно неутрално общество чрез повишаване на ефективността на функциите на пазара и чрез дискусии с Министерството на икономиката, търговията и промишлеността и други участници на пазара.

„Използването на въглеродни кредити е важна инициатива за постигане на ефективно намаляване на емисиите в цялото общество“, каза Макото Нагамине, парламентарен заместник-министър на икономиката, търговията и промишлеността, на церемония по откриването.

Пробният процес ще продължи до края на януари, последван от правителствен преглед и евентуални подобрения на системата преди официалното ѝ стартиране.

Един въглероден кредит е равен на един тон въглероден диоксид. Държавните организации и големите компании може да купят кредит, с идеята да намалят емисиите, както са обещали. Целта е осъществяването на въглеродни компенсации. Това е един от методите, които компаниите може да използват, за да намалят въглеродния отпечатък. Той е доброволен, спазването му не е задължително, но възможностите за ползи в дългосрочен план са много.

Търговията с въглеродни кредити дава възможност на екологично отговорните компании сами да определят процеса на намаляване на въглеродния отпечатък.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ