ESG News

Mercedes-Benz ще изгради вятърен парк в Германия с мощност над 100 мегавата

Покриването на повече от 15 процента от годишното енергийно търсене на компанията е крайната цел

Споделяне:

Mercedes-Benz работи върху план да построи вятърен парк на своята тестова писта в Папенбург, Северна Германия, с мощност над 100 мегавата. Покриването на повече от 15 процента от годишното търсене на електроенергията на компанията е крайната цел. Част от усилията са вложени в построяване на двуцифрен брой вятърни турбини до средата на десетилетието. Mercedes-Benz планира и дългосрочно споразумение за закупуване на електроенергия с партньор, равностойно на трицифрена сума в милиони евро.

Мащабното инсталиране на фотоволтаични системи на полигона се проучва. Плановете на проекта и прегледът на въздействието върху околната среда ще бъдат извършени в тясна координация с местните власти и заинтересованите страни. Теренът от около 800 хектара е неразделна част от научноизследователската и развойната дейност на компанията от 1998г. насам. Този проект помага на Mercedes-Benz да разшири своето портфолио за зелена електроенергия в средносрочен план и в същото време активно допринася за разширяването на вятърната енергия в Германия.

,,Разширяването на възобновяемата енергия в нашите собствени местоположения е неразделна част от нашата стратегия за устойчивост. С реализацията на планирания вятърен парк в Папенбург ние правим необходимата стъпка в тази посока. Ние даваме активен принос за енергийния преход и разширяването на вятърната енергия на сушата в Германия. Инсталирайки фотоволтаични системи на покривите на нашите заводи в голям мащаб, ние постепенно намаляваме нашите външни енергийни нужди.” споделя Йорг Бурцер, член на Управителния съвет на Mercedes-Benz Group AG, Управление на производството и веригата за доставки.

Разширяване на слънчевата и вятърната енергия

Производството в заводите е неутрално по отношение на въглероден диоксид от тази година. Mercedes-Benz  се стреми към целта да покрие повече от 70 процента от потреблението си на енергия в производството с възобновяема енергия до 2030 г. Както е обявено на ESG конференцията ѝ през април тази година, компанията си фокусира усилията върху разширяването на слънчевата и вятърната енергия в собствените си местоположения, чрез сключване на допълнителни съответни споразумения за закупуване на електроенергия.

До 2025 г. компанията ще инвестира трицифрена сума от милиони евро в разширяване на инсталирането на фотоволтаични системи. Целта на компанията е да намали поне наполовина от емисиите на въглероден диоксид на пътнически автомобил през целия жизнен цикъл до края на това десетилетие в сравнение с 2020 г.  Електрификацията на автомобилния парк, зареждането със зелена електроенергия, подобряването на технология за батерии и цялостното използване на рециклирани материали и възобновяеми енергии в производството, са методите, които ще помогнат за постигане на целта.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ