ESG News

Сериозна конкуренция сред първите кандидати за конкурса “Иновативно предприятие на годината 2022” 

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2022” е отворен до 12 октомври за активни фирми с разработени и включени иновации през последните три години

Споделяне:

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2022“ е отворен до 12 октомври за активни фирми с разработени и включени иновации през последните три години. Категориите са седем – пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална трансформация, иновативно новостартиращо предприятие и др. 

Сред журито ще има представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, бизнес клъстери, браншови организации и медии.

Новостартиращи компании от последните две години, компании със социални иновации и утвърдени предприятия, които работят върху своята R&D дейност ще се включат в конкурса. 

Победителите и финалистите получават медийна подкрепа

Победителите и финалистите ще получат експертна и медийна подкрепа за бизнеса си, както и правото да използват марката „Високи постижения в иновациите/ Excellence in Innvation“ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Отличията в конкурса се връчват по време на Националния иновационен форум през декември. Повече от 130 предприятия, които са нови, развиващи се и утвърдени пазарни лидери са били финалисти в конкурса, сред които Къпфи ООД, Оренда Груп ООД, А Дейта Про ООД, Ондо Солюшънс ООД. 

„Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2021“ е едно от най хубавите неща, които могат да се случат на една компания. Бяхме отличени в  категория „Пазарно лидерство“. Наградата вдъхнови всеки един човек от екипа ни, всичките ни доставчици и партньори. Затвърди позициите ни на европейския пазар, привлече много нови клиенти. След участието в конкурса още повече сме отдадени на идеята за иновационното развитие в сферата на натуралната козметика. Още не е минала една година след като получихме наградата, а вече имаме одобрен проект за построяване на нова производствена база, която ще увеличи капацитета на производство с 20 пъти“, казва Силвия Павлова, съосновател на „Оренда Груп“ ООД, победител в категорията „Пазарно лидерство“ на Конкурса през 2021. Тя е позната с марката си бяла био козметика Wooden Spoon.

Организатор е Фондация ,,Приложни изследвания и комуникации”

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината 2022“ се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и на София Тех Парк, със съдействието на БАУХ – Българска асоциация за управление на хора, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологии, BESCO – Българската стартъп асоциация и PARA – Професионалната асоциация по роботика и автоматизация. Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика в подкрепа на иновационното развитие.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ