ESG News

Подаряват нов климатик срещу отказ от печка на дърва и въглища във Велико Търново

Новите уреди, включително и климатиците, са безплатни за одобрените кандидати, заедно с монтажа и премахването на старите печки

Споделяне:

Нов климатик срещу отказ от стара и замърсяваща печка на дърва и въглища могат да получат жителите на Велико Търново. Инициативата е част от проекта „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, чиято основна фаза се реализира от община Велико Търново по програма LIFE на Европейската комисия.

Климатиците вече са допустим нов уред за отопление, заедно с тези на газ или пелети. Проектът за смяна на старите печки на дърва и въглища обхваща части от пет квартала – „Варуша“ и старата градска част, „Асенов“, „Картала“, „Акация“ и „Света гора“, както и широкия градски център. Срокът за подаване на документи в информационния център на общината е до 17 февруари, включително.

Новите уреди, включително и климатиците, са безплатни за одобрените кандидати, заедно с монтажа, премахването на старите печки и предаването им за рециклиране.

За големите квартали – „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“, както и за районите извън обхвата на проекта по програма LIFE Община Велико Търново подготвя нова процедура по ОП „Околна среда”. В нея се очаква да бъдат привлечени над 4000 домакинства, чиито стари печки да бъдат сменени с нови отоплителни уреди от различен тип, включително и климатици.

Прочетете още:

Жителите на Велико Търново получават награди, ако събират разделно пластмаса

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ