ESG News

Жителите на Велико Търново получават награди, ако събират разделно пластмаса

Споделяне:

И през настоящата година жителите на Велико Търново ще получават награди, ако събират разделно пластмасови бутилки от напитки до 3 литра, съобщава Kmeta.bg. Всеки, който поне веднъж в месеца предаде над 1 кг от този тип отпадъци, може да спечели Gift Card на стойност 50 лева. Наградите се обявяват всеки месец на сайта на организацията, с която община Велико Търново има договор за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците от цветните контейнери – „Еко Партнърс България“.

Колкото повече са предадените пластмасови бутилки, толкова по-голям е шансът за спечелване на награда. В кампанията могат да участват всички физически лица, живеещи на територията на общината.

„Еко Партнърс България“ разработи и машина за трошене на стъклени опаковки и рециклирането им, като предлага безплатното ѝ предоставяне на заведения и други търговски обекти. В кампанията във Велико Търново вече са се включили популярни брандове като „Щастливеца“, „Бианко“, „Калоянова крепост“, Cybar и др.

Организацията осигурява също извозването и рециклирането на натрошеното стъкло. Компактните размери на машината гарантират удобство за търговските обекти, а натрошавайки празните бутилки, заведенията пестят място. Машината е сертифицирана за безопасност и е снабдена със съвременен софтуер.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ