ESG News

„Пчелен мед за смет“ – почистване на Борисова градина София тази събота

За втора поредна година БАТ България е партньор на екологичната инициатива

Споделяне:

На 17 септември 2022 г., от 11:00 ч., в парк Борисова градина в София ще се проведе екологичната инициатива „Пчелен мед за смет” за почистване парка. Събитието се случва за втора поредна година и БАТ България е партньор.

Кампанията се реализира съвместно с Парк-театър Борисова градина и има за цел да насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда, и доброволчеството.

Според регламента на инициативата всеки участник, който предаде събрани отпадъци, ще получи символичен подарък бурканче с мед. А за участниците с най-голямото събрано количество са осигурени допълнителни награди и изненади. През тази година очакванията са да бъдат подобрени резултатите на миналогодишното издание на „Пчелен мед за смет“, когато само за няколко часа бяха отчетени стотици килограми неправомерно изхвърлени отпадъци, сред които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети и много други.

Вечерта на 17 септември ще се състои и второто издание на церемонията по връчването на наградите „Златната пчела“. Организаторите от БАТ България и Парк-театър Борисова градина ще отличат част от заслужилите творци, участвали в представленията на парк-театъра през настоящия сезон. Сред категориите са включени и такива за организации с принос към опазването на околната среда и стимулиране на добротворчеството.

Инициативата „Пчелен мед за смет” е основен компонент от годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие на компанията.

Кампанията е част и от националната годишна инициатива „Да изчистим България заедно“.

От организаторите очакват в изданието на „Пчелен мед за смет” на 17 септември 2022 г. да се включат множество граждани на столицата, гости на града, доброволци, както и популярни лица от света на културата, спорта и журналистиката.

Вижте още:

БАТ България насърчава отговорното поведение с кампании за почистване от дребни отпадъци

 

БАТ отбелязва втора годишна седмица за стимулиране на устойчивото развитие

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ