ESG News

БАТ България насърчава отговорното поведение с кампании за почистване от дребни отпадъци

На Южното ни Черноморие беше проведенена инициативата „Пчелен мед за смет“, насочена към превенцията срещу замърсяването на околната и градска среда

Споделяне:

На Южното ни Черноморие беше проведенена инициативата „Пчелен мед за смет“, която има информативен характер и е насочена към превенцията срещу замърсяването на околната и градска среда с дребни отпадъци. В кампанията, която се провежда с подкрепата на БАТ България, се включиха стотици участници, сред които доброволци, граждани, представители на музикалните и културни среди.

Инициативата, която има за цел да насърчи отговорното поведение и да стимулира доброволчеството, се проведе на див плаж в района на Царево. Благодарение на активнто участие на включилите се бяха събрани стотици килограми дребни отпадъци, сред които пластмасови и стъклени бутилки, капачки, фасове, метални предмети и много други.

 

Събраните отпадъци бяха предадени на организиран пунк със специализиран транспорт, като всеки участник получи бурканче с мед, а тези с най-много събрани отпадъци бяха наградени на специална церемония на морската сцена в град Царево.

Организаторите на „Пчелен мед за смет“ и партьорите от БАТ България коментираха, че най-доброто средство за опазването на околната и градската среда е отговорността на всеки човек и личния пример за това. Те призоваха дребните отпадъци да не се изхърлят безразробрно, а само на обозначените места за общ битов отпадък.

От БАТ България допълниха, че инициативите на компанията за насърчаване на отговорното поведение и за превенция срещу замърсяването с дребни отпадъци продължават и в други формати през останалата част от годината.

Бизнесът в България постепенно осъзнава смисъла от ESG

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ