ESG News

Mastercard обвързва бонусите за служителите си с ESG целите

Компанията цели намаляване на въглеродния отпечатък, финансово приобщаване и равенство при заплащането на половете

Споделяне:

Mastercard Inc ще обвърже всички бонуси на служителите с изпълнението на целите си за екологично, социално и корпоративно управление (ESG). Така компанията ще разшири по-рано обявената програма, която обхващаше само висшите ръководители, каза главният изпълнителен директор Майкъл Мибах.

Постигане на въглеродните цели

Този ход ще помогне на Mastercard да постигне целите си за намаляване на въглеродния си отпечатък, финансовото приобщаване и равенството при заплащането на половете. Компанията за картови разплащания ускори през ноември своята цел за постигане на нетна нула – от 2050 на 2040 г.

„Обвързваме компенсациите с емисиите, финансовото приобщаване и разликата в заплащането на половете, защото имаме значително влияние в тези области и защото те са в тясно съответствие с нашата визия“, пише Мибах в публикация на уебсайта на компанията.

По-голяма отговорност

На фона на нарастващите обществени и политически опасения относно изменението на климата и икономическото неравенство, компаниите са под нарастващ натиск да покажат, че поемат по-голяма отговорност за начина, по който управляват операциите си и генерират печалбите си.

Миналия март Mastercard заяви, че ще свърже компенсациите на изпълнителните вицепрезиденти и по-високите позиции с ESG инициативите си.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ