ESG News

Комисията на ЕС и ЕИБ обявиха 18 млрд. евро за климата

Средствата ще бъдат вложени за насърчаване на действията срещу изменението на климата и установяване на устойчиви икономики

Споделяне:

Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка обявиха финансиране от 18 милиарда евро за климата. Toва ще насърчи инвестициите в приоритетните области на Global Gateway, европейската инвестиционна стратегия за страни партньори, включително действията в областта на климата и чистата енергия, в страните партньори на Европа по целия свят, пише ESG Today.

Тези проекти ще помогнат за преодоляване на недостига на глобалното финансиране на климата и да подкрепят превенцията, адаптирането и смекчаването.

Европа вече е водеща във финансирането за климата в световен мащаб. Но е необходимо повече, за да се преодолее недостигът на финансиране за климата – и всеки трябва да участва. Това е мястото, където нашата инвестиционна стратегия Global Gateway влиза в действие. Global Gateway инвестира в проектите, от които нашите партньори се нуждаят – от предотвратяване на природни рискове до чист транспорт и енергийна инфраструктура. И тези 18 милиарда евро финансиране ще задействат още повече такива проекти бързо. Global Gateway ще помогне за напредъка на климатичния преход по света, като подобри живота на хората и направи нашите партньори по-устойчиви“, казва фон дер Лайен, по време на срещата на върха на Global Ctizen NOW в Ню Йорк.

Инициативата Global Gateway

Благодарение на нашето стабилно партньорство с Европейската комисия, ЕИБ вече мобилизира инвестиции в размер на 31 милиарда евро в рамките на Global Gateway. Този нов пакет за финансиране отключва повече подкрепа от ЕС за проекти, които ще направят реална промяна в страните партньори и в някои от областите на света, които най-много се нуждаят от трансформация. Ние вярваме, че инициативата Global Gateway ще допринесе значително за постигането на целите за устойчиво развитие, към които оставаме напълно ангажирани и силно свързани с партньори по целия свят“, казва Вернер Хойер, президент на ЕИБ.

Прочетете още:

Европа се ангажира да удвои производството на възобновяема енергия до 2030 г.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ