ESG News

Estée Lauder назначи своя първи Главен директор по устойчивост

Нанси Махон ще се фокусира върху интегрирането и прилагането на инициативите за устойчивост на компанията и върху отчитането на ESG

Споделяне:

Престижната компания за красота Estée Lauder Companies (ELC) обяви, че е назначила Нанси Махон за свой първи Главен директор по устойчивост. В новата си роля Махон ще продължи да се фокусира върху интегрирането и прилагането на инициативите за устойчивост на компанията и върху отчитането на ESG, като същевременно ще продължи да служи като изпълнителен директор на благотворителната фондация на компаниите Estée Lauder.

„Устойчивостта отдавна е централна за начина, по който работят компаниите Estée Lauder и техните марки, и е ключова част от нашата корпоративна стратегия. Ние се ангажираме непрекъснато да се развиваме, за да движим нашите инициативи за устойчивост напред и да помагаме за иновации и свързване както на местно, така и на глобално ниво, което в крайна сметка ни позиционира добре, за да успеем в променящата се глобална икономика. Назначаването на Нанси за главен директор по устойчивост е пример за амбицията на нашата компания и фокуса върху тези инициативи”, коментира президентът и главен изпълнителен директор на ELC Фабрицио Фреда, цитиран от ESG Today.

Махон се присъединява към Estée Lauder през 2006 г. като вицепрезидент на MAC Cosmetics и изпълнителен директор на MAC AIDS Fund и е заемала различни роли в компанията, включително старши вицепрезидент за филантропия и социални инициативи, отговаряла е за маркетингови програми за каузи за Bobbi Brown, Jo Malone London и La Mer.

До момента позиициите на Махон в компанията са били старши вицепрезидент, Глобално корпоративно гражданство и устойчивост, като тя си е сътрудничила с лидери в цялата компания за предоставяне на стратегия за климатичните и екологични инициативи на ELC, включително енергия, емисии, опаковане и проследимост на съставките.

Докато е в компанията, тя също е била назначена от президента Обама за председател на президентския консултативен съвет по ХИВ/СПИН, изпълнявайки тази роля от 2011-2016 г.

Прочетете още:

Американски експерт ще бъде основен лектор на ESG&Friends

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ