ESG News

Климатичната система на Яел Исачаров

Проектът ,,Nave’’, който е създаден от Яел Исачаров, събира в себе си египетската архитектура и традиционните палестински системи за охлаждане

Споделяне:

Проектът ,,Nave’’, който е създаден от Яел Исачаров, събира в себе си египетската архитектура и традиционните палестински системи за охлаждане. ,,Nave’’ представлява екологична климатична система, изработена от теракотни плочки, съчетани с воден поток. Климатичната иновация е проектирана за автономно охлаждане на пространства в пустинни сгради. Nave комбинира автоматична напоителна система, която позволява на водата да тече от вътрешната му структура през пропускливите теракотени стени, с поддържане на пространството в непрекъснато състояние на климатичен комфорт. Персонализираната аранжировка се състои от свободно стоящи, монтирани на стена единици, които са приложими във всяка част на къщата.

Проста операция, базирана на воден поток

Проектът на Яел Исачаров работи чрез автоматична поливна система. Включва се веднага щом в кухата му вътрешна част се налее вода, която преминава през пропускливите стени, изпарява се и се превръща във водна пара от топлината на въздуха. По този начин топлината от въздуха в помещението се абсорбира и охлажда водата, в следствие на което и помещението. Дизайнът няма нужда от електричество. Потребителите могат да препрограмират системата за охлаждане и да я поставят на пауза.

Основното вдъхновение на дизайнера е работата на египетския архитект Хасан Фати. Методът за охлаждане е базиран Jara, традиционен теракотен контейнер за вода, който се окачва на тавана и използва с цел поддържане на хладни температури във вътрешни пространства.

Устойчивост, адаптивност и модерен монтаж

Всички керамични конструкции се състоят от местна глина, изработена от гипсови форми чрез плъзгащо леене. Специална формула, която контролира напояването на системата, като оптимизира температурата, консумацията на вода и влажността, като същевременно предотвратява развитието на мухъл. Гъвкавите съединения са шприцовани от рециклирана гума. Стабилизиращата система Nave е разработена въз основа на съществуващи решения от строителната индустрия. Познаването на метода и инструментите за сглобяване ще улесни използването на този нов продукт за архитекти, изпълнители и строители, като ги насърчава да изберат това устойчиво решение пред съществуващото.

 

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ