ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Как ESG факторите могат да повишат възвръщаемостта на частния капитал?

Ново изследване показва, че мениджърите, които предприемат определени действия въз основа на ESG в портфейлни компании, могат да помогнат на фондовете за частен капитал да подобрят своята нетна норма на възвръщаемост

Споделяне:

Фондовете за изкупуване, които искат да подобрят своите вътрешни норми на възвръщаемост, трябва да вземат предвид ESG. Сериозно, пише изданието institutionalinvestor.com.

Ново изследване показва, че мениджърите, които предприемат определени действия въз основа на екологични, социални и свързани с управлението констатации в портфейлни компании, могат да помогнат на фондовете за частен капитал да подобрят своята нетна IRR (вътрешна норма на възвръщаемост) с до 12,4 процента през целия живот на фонда.

Чрез систематично интегриране на ESG стратегии и рационализиране на подходите за управление, PE инвеститорите могат ефективно да стимулират положителни ESG резултати в рамките на своите портфейлни компании, като в крайна сметка се възползват както от финансовите резултати, така и от целите за устойчивост“, според нов документ от учените от EBS Universität Ноа Бани-Харуниа, Улрих Хомела и Фалко Паецолд.

Кои ESG стратегии работят и кои – не?

Техният документ свързва действията на ESG с по-висока възвръщаемост на частния капитал за средства за изкупуване. Той също така изследва кои ESG стратегии работят – и кои не. Изследователите са разгледали 206 фонда за изкупуване в 103 частни инвестиционни фирми, използвайки данни от PitchBook.

По-голямата част от инвеститорите (74%) са базирани в Съединените щати. Останалите са европейски компании за частен капитал. Те допълниха данните с базата данни RepRisk, която измерва ESG резултатите на компаниите от портфейла, както и PRI базата данни на ООН и индекса за екологично представяне.

Изследването идентифицира конкретни стратегии за управление на ESG, които движат иглата – и такива, които не го правят – предлагайки на мениджърите информацията, от която се нуждаят, за да вземат ефективни ESG решения.

Като начало, това може да стане чрез подобряване на ESG резултата на фирмата – както е дефиниран от техните рейтинги на RepRisk ESG – с 50 процента може да подобри тяхната нетна IRR с до 12,4 процента през целия живот на фонда. Това важи за фондове с активи над 1 милиард евро.

Проучването показва още, че резултатите от ESG са много по-ефективни, когато се прилагат от фирмата за управление на инвестиции, а не от самите компании от портфейла. Въвеждането на специални планове за повишаване на стойността на ESG, които формулират подобренията, които мениджърът ще направи през живота на фонда, е ефективно, установиха те. Изследователите допълват, че това не само подобрява оценките, но също така може да увеличи ръста на продажбите на ниво портфейлна компания.

Те обаче не са открили доказателства, че честото докладване на ESG данни е преместило иглата при връщане или действително въздействие. Същото важи и за мониторинга на подобренията на ESG. С други думи, простият акт на измерване и отчитане на ESG работата не е достатъчен за подобряване на резултатите за фирмите. Фондовете трябва да направят действителни промени, преди да видят подобрена производителност.

Чрез приоритизиране на ESG практиките в рамките на своите компании от портфейла, PE фирмите могат да се позиционират като настойници на отговорни и съвместими инвестиционни практики“, се казва в документа. „Този подход не само смекчава правните рискове, но и привежда инвестициите в съответствие с променящите се очаквания на регулаторните органи и заинтересованите страни.“

Прочетете още:

Най-добрите практики за изграждане на ESG стратегия

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ