ESG News

H&M
Снимка: Pixabay

H&M ще продава дрехи втора употреба в Лондон

Компанията също предлага онлайн дрехи втора употреба в Швеция и Германия

Споделяне:

H&M планира да продава дрехи и аксесоари втора употреба във водещия си магазин в Лондон от 5 октомври. Натискът върху компаниите за бърза мода се увеличава и те трябва да ограничат въздействието си върху околната среда, като насърчават повторната употреба и рециклирането на облекла.

Тъй като Европейският съюз планира нов регламент за ограничаване на текстилните отпадъци в блока, H&M заяви, че това е “част от проблема” и че начинът, по който се произвежда и консумира модата, трябва да се промени.

По-рано тази година модният гигант H&M Group и компанията за управление на отпадъци и рециклиране Remondis обявиха стартирането на Looper – ново съвместно предприятие, насочено към разработване на инфраструктура и решения за събиране и сортиране на използвани и нежелани облекла и текстил в Европа.

Колекцията “PRE-LOVED”

Колекцията дамско облекло “PRE-LOVED” в магазина на Regent Street на H&M ще включва облекла от няколко други марки и дизайнери, както и марки от групата на H&M, които включват Arket, Cos, Monki и Weekday, съобщава Ройтерс.

Това ще бъде вторият магазин на H&M, който предлага дрехи втора употреба, след Барселона, който отвори врати по-рано тази година. H&M също предлага онлайн дрехи втора употреба в Швеция и Германия.

Предложенията втора употреба от колекцията есен-зима 2023 ще включва рокли с метални детайли и ризи, тренчкоти и „модерни плетива“, като всеки ден ще се добавят нови артикули.

Дрехите ще бъдат доставени от Flamingos Vintage Kilo – компания, която управлява магазини за ретро дрехи втора употреба в Европа и Съединените щати, и ще бъдат на цена от 29,99 паунда до 189 паунда”, посочват от H&M.

H&M стартира услуга за наемане на дрехи в магазина си на Regent Street през ноември миналата година. Директната препродажба на облекла втора употреба се превърна в голям бизнес, като онлайн платформи като thredUP, Vinted и Depop се умножават, а марките следват примера им, като стартират свои собствени услуги.

Zara миналата седмица стартира своята онлайн услуга за втора употреба във Франция, след като я изпробва във Великобритания от ноември миналата година.

Прочетете още:

ZARA се изтегля от Мианмар заради военната хунта и преврата от 2021 г.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ