ESG News

Фондът за Земята на Безос инвестира 34 млн $ в устойчивост

С част от средствата ще се разработят иновативни решения за намаляване на въздействието на земеделието върху планетата

Споделяне:

Фондът за Земята на Безос обяви безвъзмездни средства от 34.5 милиона долара като част от своя ангажимент от 10 милиарда долара за борба с изменението на климата. Чрез средствата ще се оптимизира отчитането на емисиите на парникови газове и ще се вложат средства в устойчивия преход за хранителните системи, предава ESG News.

Отчетност и оповестяване на корпоративния климат

Информацията за емисиите на парникови газове, произведени от компаниите, помага за поставянето на амбициозни климатични цели. Фондът за Земята подкрепя това усилие с 19.1 милиона долара безвъзмездни средства за CDP и Протокола за парникови газове. Те се основават на предишни безвъзмездни средства за стимулиране на амбициозни корпоративни действия в областта на климата към Инициативата „Научно базирани цели“, Съвета за почтеност за доброволния въглероден пазар (ICVCM) и Инициативата за почтеност на доброволния пазар на въглеродни емисии на обща стойност 21 милиона щатски долара.

Глобалното търсене на отчитане на емисиите на парникови газове рязко нараства и трябва да бъде мащабирано и модернизирано, за да предостави необходимите стандарти, инструменти и обучение. Доверието в тези системи е от първостепенно значение и тази инвестиция в две критични инициативи за корпоративния климат и разкриване на отчетност ще помогне на компаниите да предприемат спешни действия в областта на климата“, каза д-р Андрю Стиър, президент и главен изпълнителен директор на Фондът за Земята на Безос.

Отчитане и оповестяване на парникови газове

Протоколът за парникови газове е най-широко признатият международен стандарт за изчисляване и докладване на емисиите на парникови газове. Това е и причината, да бъде вграден във всички основни климатични стандарти и инициативи. Фондът за Земята, в партньорство с Института за световни ресурси и Световния бизнес съвет за устойчиво развитие, подкрепят7 тази критична работа с грант от 9.25 милиона долара. Финансирането ще позволи на Протокола за парникови газове да актуализира и изясни съществуващи стандарти, да разработи нови насоки, да подобри ефективността и да предостави допълнителни технически услуги на компаниите. Така следва да се подобри отчитането за парникови газове и докладването, което е жизненоважно за декарбонизацията.

CDP, признат за основния глобален механизъм за разкриване на информация за околната среда, получава 9.9 милиона долара за актуализиране на своята рамка за разкриване и технически системи. Безвъзмездната помощ подкрепя актуализирането на процесите и системите на CDP. Така ще се оптимизира производителността и използваемостта и ще се гарантира, че важните климатични данни са публично достъпни.

Напредък в устойчивото земеделие

Хранителната система е вторият по големина източник на емисии. Така доставянето на здравословна и разнообразна храна, като същевременно се намалят емисиите, придобива спешност. Фондът на Безос ще си партнира с Колежа по земеделие и науки за живота на университета Корнел и Института за добра храна (GFI).

Очаква се да се разработят иновативни решения за намаляване на въздействието на земеделието върху планетата. В това число и подкрепа на изследванията за разработване на алтернативни протеини, които да помогнат за изхранването на нарастващото население.

Трябва да намерим нови начини да изхранваме нарастващото население, без да деградира нашата планета, и можем да го направим, ако мислим смело и действаме иновативно. С новите партньорства и нашия ангажимент от 1 милиард долара за трансформация на храните, ние можем да преосмислим хранителната система и драстично да намалим нейния отпечатък върху нашата планета.“, каза Лорън Санчес, заместник-председател на Фонда за Земята на Безос.

Достъпно виртуално ограждане се бори с изменението на климата

Колежът по селско стопанство и науки за живота на университета Корнел получава 9.9 милиона долара. Средствата ще бъдат вложени в проект за разработване на евтини виртуални огради за добитък. Те ще бъдат полезни за фермерите и животните, но и ще подобрят общественото здраве в развиващите се страни, като същевременно се борят с изменението на климата.

Виртуалното ограждение включва оборудване на животните с преносим GPS, който възпира животните да напускат зоните за паша. Технологиите обаче са твърде скъпи за повечето фермери.

Преобразуването на горите за селскостопански цели е основна причина за обезлесяването. Технологията в животновъдните ферми може да намали натиска върху горите. Това ще доведе до значителни потенциални ползи за климата и природата чрез намаляване на емисията.

Алтернативни протеини за устойчива хранителна система

Алтернативните протеини като растително и култивирано месо могат да задоволят нарастващото търсене на месо. Включително да намалят натиска върху планетата. Алтернативните протеини създават по-устойчиви поминъци за фермерите и другите работници на първа линия и устойчивостта на глобалната хранителна система.

В партньорство с Good Food Institute, мозъчен тръст с нестопанска цел и глобална мрежа от организации, фокусирани върху науката и иновациите за алтернативни протеини, субсидията от 5.5 милиона подкрепя изследванията за катализиране на разработването на алтернативни протеини.

Прочетете още:

Екологичният фонд на Джеф Безос

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ