ESG News

ESG&Friends: Социалната политика на Yettel

Галя Парментер, старши съветник по ESG в Yettel, представи социалната корпоративна стратегия на компанията

Споделяне:

Първото събитие на платформата ESGnews.bg – ESG&Friends, се проведе на 12 септември 2022 г. То събра на неформална среща в София Тех Парк ESG общността – представители на бизнеса, образованието и институциите. Над 120 гости успяха да споделят идеи, да видят най-иновативните решения за устойчиво развитие на водещи компании и да разменят контакти с експерти по темата.

По време на събитието от името на ESGnews.bg бяха връчени грамоти на едни от най-активните лидери и организации в България, които са приели каузата ESG като неизменна част от своя живот и професионална дейност.

Галя Парментер, старши съветник по ESG в Yettel, разказа за социалната корпоративна стратегия на компанията по време на събитието.

 

„На пазара сме от 20 г., а от тази година станахме Yettel. Това, върху което залагаме, е баланс с природата и всички нас – това е сърцето на ESG” – с тези думи Парментер започна своята презентация.

Yettel има активна социална корпоративна стратегия, която сега се трансформира и в началото на октомври ще обявят и ESG стратегията си. Внимание отделят не само на енергията, която използват, но и на управлението на електронните отпадъци. Фокус в стратегията ще бъде биоразнообразието, равенството между половете и приобщаването.

Програмата “Рамо до рамо”

Yettel успешно развива програмата си „Рамо до рамо“ в помощ на хората с увреждания. „Ние ги наричаме хора с различни възможности“, обясни Парментер.

Като част от своята програма Yettel дава шанс на хората с различни възможности да се развиват професионално. Компанията създава позиции за тях с цел да получат реален коорпоративен опит. Те си партнират с неправителствени организации, които им помагат да намерят нужните хора.

„Така създаваме мрежа от партньори, ментори и мениджъри, които насърчават хората с различни възможности да дадат най-доброто от себе си. Използваме обратната връзка, за да подобряваме услугите и продуктите си. Развиваме се заедно“, посочи Парментер.

Програмата продължава 2 години, като след приключване участниците могат да изберат да останат в Yettel или да продължат професионалния си път на друго място.

В заключение Галя Парментер обясни:

„Програмата я правим от 8 години, споделяме опит и с други компании в България. Визията ни е след няколко години да не ни е нужна такава програма, а хората да могат да работят наравно с нас и да имат нужната среда, за да бъдат най-добрата версия на себе си!“

ESG&Friends се проведе с подкрепата на Филип Морис България, Yettel, Siemens и в партньорство с Eвропейската инвестиционна банка и Българската фондова борса.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ