ESG News

ESG&Friends: Трансформацията на Филип Морис Интернешънъл

Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие" във Филип Морис България, представи голямата трансформация на компанията

Споделяне:

Първото събитие на платформата ESGnews.bg – ESG&Friends, се проведе на 12 септември 2022 г.  То събра на неформална среща в София Тех Парк ESG общността – представители на бизнеса, образованието и институциите. Над 120 гости успяха да споделят идеи, да видят най-иновативните решения за устойчиво развитие на водещи компании и да разменят контакти с експерти по темата.

По време на събитието от името на ESGnews.bg бяха връчени грамоти на едни от най-активните лидери и организации в България, които са приели каузата ESG като неизменна част от своя живот и професионална дейност.

Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие” във Филип Морис България, представи голямата трансформация на компанията, започнала преди 5-6 години и свързана със смяна на основния им продукт. За устойчивото развитие Якова споделя, че то не е само част от тяхната бизнес стратегия, но вече е самата бизнес стратегия.

 

Компанията поема ангажимента да гради бъдеще без дим. За да осъществи това, Филип Морис инвестира в научни изследвания и фармацевтични компании, в развойна дейност и нови продукти, алтернатива на тютюневите изделия. Така тя става единствената традиционна тютюнева компания, която се е ангажирала да премине изцяло на бездимни продукти.

 

Трансформацията се изразява и в „цялостна замяна на бизнес модела за работа в компанията и начина, по който си общуваме със служители, верига на доставки, външни партньори, регулатори и потребители“, обясни Якова.

 

Филип Морис издаде за трети път тази година интегрирания си доклад. Той дава „нова стратегическа рамка и конкретизира бизнес показателите, по които ще работим, както и представя обновена пътна карта за целите ни до 2025 г.“, посочи Якова.

 

 

ESG&Friends се проведе с подкрепата на Филип Морис България, Yettel, Siemens и в партньорство с Eвропейската инвестиционна банка и Българската фондова борса.

 

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ