ESG News

Dr. Martens
Снимка: Facebook /Dr. Martens

Dr Martens предлага ремонт на обувки в подкрепа на устойчивостта

Производителят на обувки търси начин да създаде нов поток от приходи, подкрепяйки устойчивото развитие

Споделяне:

Производителят на обувки Dr Martens планира да пусне услуга за ремонт на обувки във Великобритания следващия месец. Идеята на компанията е да насърчи клиентите да удължат живота на ботушите си и да създаде нов поток от приходи.

Главният изпълнителен директор Кени Уилсън каза в интервю, че в момента услугата се тества сред служителите на компанията. Стартирането в Обединеното кралство е пилотно с оглед на разширяване на услугата в континентална Европа.

Дори услугата за ремонт да измести част от търсенето, тъй като хората избират да ремонтират ботушите си, вместо да купуват нов чифт, Уилсън смята, че този подход ще донесе ползи за марката като цяло.

Може ли потенциално да ни загуби част от бизнеса в краткосрочен план? Да, но мислим за това в дългосрочен план, следователно смятаме, че ще създаде лоялност на клиентите и това е правилното нещо, което трябва да направим“, казва Уилсън.

Dr Martens в партньорство с The Boot Repair Company

Д-р Мартенс си сътрудничи с The Boot Repair Company в северния английски град Лийдс, за да предлага ремонти. За да сменят износените подметки на чифт ботуши – процедура, която изисква разглобяване на целия ботуш – клиентите ще платят 81 паунда, докато други ремонти вероятно ще бъдат по-евтини. Това се сравнява със 169 паунда за нов чифт ботуши Dr Martens 1460.

Според Уилсън тази стъпка е голяма възможност в пазара на употребявани стоки за Dr Martens, с потенциал да нарасне до една десета от приходите на групата. През май миналата година компанията стартира услуга за препродажба с търговеца за втора употреба Depop.

Марки за дрехи и обувки по целия свят, включително Zara и H&M, търсят позиция на пазара за препродажба, тъй като младите купувачи, които са по-съзнателни за устойчивостта, избират употребявани артикули пред нови.

Прочетете още:

 

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ