ESG News

Caffè Vergnano с подкрепа за жените в кафе плантациите по света – вече и от България

Каролина Верняно представи благотворителния проект „Women in Coffee” при първата си визита в София

Споделяне:

Каузата “Women in Coffee”

В рамките на събитието, организирано от Caffe Vergnano, Каролина Верняно, главният изпълнителен директор на компанията, разказа за каузата “Women in Coffee” – за предизвикателствата пред жените в кафе индустрията и за резултатите от проекта. Caffe Vergnano e зад създаването на този проект и е важна част от неговото развитие. Компанията продължава да реализира множество инициативи и дарява безплатно част от печалбите си и рекламни материали за благотворителната кауза.

“Women in Coffee” подкрепя жените в бизнеса с кафе по целия свят

Снимка: Pixabay

Основната цел на проекта “Women in Coffee” е да набира средства за жените във фермите за кафе. Той е разработен в сътрудничество между Caffe Vergnano и Международния женски алианс за кафе. Разширявайки обхвата си, “Women in Coffee” подкрепя жените в бизнеса с кафе по целия свят. Организацията седи зад множество проекти, свързани с образованието и развитието на децата, борбата с насилието над жени и други. Част от дейностите на организацията включват вече завършен проект за поръчка на 20 пекарни за кафе, в подкрепа на микролаборатория, управлявана от жени в Хондо Вале, Доминиканската република и актуален проект за основаване на библиотека в Марсала, Хондурас.

Снимка: Caffè Vergnano

„Нашият бизнес се развива изключително бързо и всичко това е възможно благодарение на хората, с които работим. Когато разбрах, че 70% от персонала във фермите за кафе са жени, бях сигурна, че искам да се срещна с тях и да направя нещо за тези жени. И така се роди идеята за „Women in Coffee”, сподели Каролина Верняно по време на събитието и добави: „Винаги съм мечтала не просто да бъда част от семейния бизнес, а да помогна, да дам стойност, да направя нещо повече, а проектът „Жените на кафе” ми носи истинско удовлетворение. Много се радвам, че всички страни, в които предлагаме този проект, остават толкова ентусиазирани. Радвам се, че днес съм в България и имам възможност да разкажа повече за дейността на организацията. Проектът повиши амбициите ни и аз съм изключително горда с него, защото е важен не само за мен, но и за десетки жени и техните семейства.“

Основна цел на проекта “Women in Coffee” e да създаде общност

Проектът датира от 2018 насам и има за цел създаване на общност, постигане на по-добра работна среда за жените във фермите за кафе по света. Caffe Vergnano e част от 24/7 портфолиото на Кока-Кола ХБК България, а страната ни е първият пазар на Кока-Кола ХБК Груп, който започна да предлага популярната италианска марка на своите клиенти и потребители. Семейната компания може да се похвали с една от най-старите машини за печене на кафе в Италия, датиращи от 1882 г.

 

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ