ESG News

Бягство от града в самия град

Международното студио OBMI прилага иновативен подход в хотелския дизайн, за да подари на света луксозния курорт Aera

Споделяне:

Дизайнерите на архитектурното студио OBMI, пренасят курортната атмосфера в града, посочва designroom.com. Това е възможно, като се интегрира екзотичният пейзаж в органична кула, съставена от подредени микропейзажи. Очаква се сградата да бъде построена в Дубай.

Aera предоставя оазис, но и запазва дивата природа

Проектът Aera Vertical Resort е единствен по рода си. До момента OBMI е представяла редица иновации в архитектурната сфера. Замисълът да се оформи екзотично убежище със седалище в градския център е уникален. Иновацията ще предостави по-близък допир с атмосферата на оазис, без да се руши околната среда.

„Използването на вертикалната архитектура минимизира отпечатъка в райони, където земята е ценна като стойност и наличност“, отбелязват архитектите. „Това намалява въздействието върху околната среда и насърчава вътрешните пътувания.“

Със своята концепция Aera Vertical Resort OBMI изследва „структурата за дизайн“, отваряйки пространства в рамките на структурната мрежа на типична хотелска кула. Чрез организиране на различни, луксозни изживявания в първоначалната дизайнерска рамка. Очаква се Aera да създаде силно диференциран продукт в градска среда – привлекателен както за местните, така и за международните гости.

Моделът се разпростира между няколко района. Заведения за хранене, изложбена зала, магазин за дрехи, театър, градина и уелнес. Небесна палуба и басейн са предвидени в проекта. Иновацията е предвидена за почивка от стреса и предизвикателствата, които идват от метрополиса.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ