ESG News

bmw
Снимка: Pixabay

BMW е намалила въглеродните емисии с 9% през 2022 г

Продажбите на изцяло електрически превозни средства на BMW са се увеличили повече от два пъти през миналата година

Споделяне:

Производителят на автомобили BMW Group намали емисиите на CO2 в целия си автопарк в ЕС с повече от 9% през 2022 г., сочат предварителните оценки за интензитета на емисиите, публикувани от компанията. Според изчисленията те са достигнали 105 грама на километър, или 9,4% под 115,9 грама през 2021 г. Така BMW отново надминава целта за флота, определена от Европейския съюз от 127 грама на километър.

Намаляването на емисиите до голяма степен може да се отдаде на успешното прилагане на стратегията за електрификация на компанията. През 2022 г. BMW Group е продала над 215 000 напълно електрически превозни средства по целия свят, или със 108% повече в сравнение с предходната година. Целта на компанията е тази цифра да се увеличи с до 15% през 2023 г.

BMW Group също се стреми повече от 50 процента от обемите на продажбите на компанията да идват от изцяло електрически превозни средства до 2030 г.

Автомобилният гигант стана и първият германски автомобилен производител, който се присъедини към кампанията Business Ambition for 1.5°C, стартирана от Science-Based Targets Initiative и се ангажира с целта за пълна климатична неутралност по цялата верига на стойността.

Като следваща стъпка в тази посока, BMW Group планира да намали емисиите на CO2 с поне 40 процента на превозно средство през целия жизнен цикъл – верига на доставки, фаза на производство и употреба – от нивата от 2019 г. до 2030 г.

Припомняме, че през миналата година BMW започна строителството на първия въглеродно-неутрален завод в Дебрецен, Унгария, в който ще бъдат инвестирани над 1 млрд. евро. Очаква се серийното производство в него да стартира през 2025 г.

Прочетете още:

BMW строи в Унгария първия въглеродно-неутрален завод

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ