ESG News

BILLA ще подкрепи над 60 приемни семейства

От началото на партньорството си с „SOS Детски селища България“ търговската верига е помогнала с 80 000 лв. за каузите на организацията

Споделяне:

С наближаването на Коледните празници BILLA България ще подкрепи повече от 60 приемни семейства в София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна. Търговската верига подкрепя каузата на своя дългогодишен партньор – „SOS Детски селища България“ – с корпоративно дарение в размер на 10 000 лв. Основната цел на средствата е да обезпечат потребностите на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят закрилата на своите родители, като съдействат за пълноценното им развитие и последващо обучение. 

Развитието на детските умения е задължително условие за това те да имат равен шанс за успех в бъдеще. Това ни мотивира да инвестираме в насърчаване на потенциала на децата и младежите от рискови групи и да утвърждаваме тази грижа във времето, като наша ключова ценност“, коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на компанията.

В последните шест години общата стойност на даренията, направени в полза на „SOS Детски селища България“, надхвърля 80 000 лв.

Добрата кауза стимулира развитието

Дарението на хранителната верига ще бъде вложено в организирането и провеждането на разнообразни извънкласни дейности, посещение на курсове, културни и спортни мероприятия. Всичко това е съобразено с възрастта на децата и младежите. Част от средствата ще отидат за консултации с квалифицирани специалисти от „SOS Детски селища България“, в подкрепа на развитието им.

Изключително благодарни сме на BILLA за тазгодишното дарение, но още повече ни радва фактът, че търговската верига застава зад нашата кауза за пореден път. Благодарение на този жест, приемните ни семейства в шестте града ще посрещнат Коледа в условията на повече уют“, каза Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ