ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Better Cotton предлага решение за проследяване на текстилната индустрия

От компаниите все повече се очаква да проверяват произхода на суровините в своите продукти

Споделяне:

Better Cotton официално стартира първото по рода си решение за проследяване за модния и текстилния сектор. То е разработвано в продължение на три години и ще осигури видимост на пътуването на памука през веригата за доставки чрез регистриране на информация от заинтересованите страни в платформата Better Cotton, съобщава ESGnews.com.

Организацията работи в тясно сътрудничество с мрежа от търговци на дребно, включително H&M Group, Marks & Spencer, Walmart, Target, Bestseller, Gap Inc и C&A, за да гарантира, че модните компании могат точно да проследят и разкрият произхода на суровините и да спазват нововъзникващите разпоредби.

От компаниите все повече се очаква да проверяват произхода на суровините в своите продукти и да има повече прозрачност, за да се справят с потенциалните неблагоприятни ефекти от дейностите си върху човешките права и околната среда.

Traceable Better Cotton ще даде увереност на търговците на дребно и компаниите, че доставят продукти от конкретна държава, и ще създаде по-голяма видимост на веригата за доставки, позволявайки им да включат информация за собствените си дейности по надлежна проверка на веригата за доставки.

Проследимост в мащаб на памука

Проследимият по-добър памук се определя като „физическият“ по-добър памук в рамките на продукт, съдържащ памук, който е проследен по веригата на доставки. Той се различава от дългогодишния модел на Veriga of Custody Mass Balance на Better Cotton, който проследява обема на произведения памук и гарантира, че той никога не надвишава обема на продадения памук.

През следващите години Better Cotton ще мащабира наличността и детайлността на доставките на проследимия Better Cotton, като основа за Impact Marketplace, който ще компенсира фермерите за напредъка на ниво поле; ще позволява оценки на жизнения цикъл на ниво държава (LCA) за изчисляване на въздействието върху околната среда на Better Cotton по отношение на конвенционалния памук и ще предоставя надеждни твърдения, насочени към потребителите и бизнеса.

По-рано тази година Better Cotton стартира стандарт за веригата на попечителство, очертавайки изискванията, които трябва да спазват доставчиците, желаещи да търгуват с проследим памук.

Използвайки платформата Better Cotton – управлявана от софтуерната компания ChainPoint – доставчиците ще регистрират информация за транзакциите, което ще доведе до видимост на това откъде произхожда Better Cotton и колко има в даден продукт. Проследимостта ще обхване етапа на памукочистене чак до търговеца на дребно или марката.

Проследимостта в мащаб за памука ще доведе до сеизмична промяна във веригите за доставки на нашата индустрия. Решението за проследяване на Better Cotton е готово да помогне на индустрията да постигне тази промяна. Никога преди прозрачността не е била толкова наложителна, колкото сега за нашите търговци на дребно и членове на марката. Благодарни сме на всяка организация, която помогна за оформянето на платформата Better Cotton и сме ангажирани с нейното постоянно подобряване”, коментира Алън Макклей, главен изпълнителен директор, Better Cotton.

Прочетете още:

ЕС въвежда нови правила за текстилната индустрия

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ