ESG News

Австралия е призована да предприеме действия за намаляване на емисиите

Необходима е ясна цена на въглерода и да се премахнат всички субсидии за изкопаеми горива до 2025г.

Споделяне:

Действия в посока намаляване на емисиите от 75% до 2035г.

Австралия трябва да предприеме действия за намаляване на емисиите от 75% до 2035г., ясна цена на въглерода и да премахне всички субсидии за изкопаеми горива до 2025г., за да достигне до неутралност, според нов доклад. Австралия има милиарди долари капитал, който би могъл да бъде отключен за прехода към възобновяеми енергийни източници, според доклада. Евентуално забавяне на действия в областта на климата може да доведе до ,,безпорядъчен и по-скъп преход към нетни нулеви емисии’’.

Investor Group on Climate Change (IGCC) представлява инвеститори в Австралия и Нова Зеландия, които поставят фокус на ефекта от климатичната криза върху финансовата стойност на инвестициите. Сред нейните членове има институционални инвеститори с управлявани средства на стойност над 3 трилиона долара.

131 милиарда, вложени в надеждни възможности

IGCC казва, че е идентифицирал повече от 131 милиарда долара във възможности за разполагане на капитал в положителни за климата инвестиции.

Докладът призовава правителството да приведе политиката в съответствие с ангажимента на правителството съгласно Парижкото споразумение за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5C. Той апелира за засилване на предпазния механизъм, „стимул за намаляване на емисиите“ на пазара на електроенергия и целеви политики, за да изгради търсене на технология с почти нулеви емисии.

Сформиране на постоянна консултативна група

За да се управлява адаптирането към климата и устойчивостта, докладът също така препоръчва да се сформира постоянна консултативна група с правителството и частния сектор, за да се разработят възможности за съфинансиране на инвестиции за устойчивост и адаптация.

Те биха били особено важни за ключови региони за производство на изкопаеми горива като Горен Хънтър, долината Латроуб и басейна Боуен, като се има предвид тяхното непосредствено излагане на рискове от прехода, а планирането на прехода е необходимо незабавно.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ