ESG News

Айфеловата кула изключва светлините, за да пести енергия

Франция е изправена пред рискове от недостиг в електрозахранването и спиране на тока, когато търсенето на енергия скочи тази зима

Споделяне:

Светлините на Айфеловата кула вече ще бъдат изключвани повече от час по-рано, за да се пести електричество.

Емблематичната кула, която обикновено е осветена до 1 сутринта, е само един от паметниците на града и общинските сгради, които ще потънат в мрак по-рано вечерта. Френската столица – както и останалата част от Франция и Европа, е изправена пред рискове от недостиг в електрозахранването и спиране на тока, поради скока в търсенето на енергия.

Русия ограничи доставките на природен газ за няколко европейски страни, заради подкрепата им към Украйна, което доведе до скок на цените на газ и електроенергия. Това подхранва инфлацията и поражда страхове за свиване на доставките с наближаването на отоплителния сезон, принуждавайки страните да въведат мерки за опазване и облекчения за потребителите и бизнеса.

От 23 септември 2022 г., като част от плана за пестене на енергия на град Париж, светлините на Айфеловата кула се изключват в 23.45 ч. Осветяването на желязната конструкция през нощта представлява 4% от годишната консумация на енергия, според Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel.

„Изключително символичен жест е да участваш в повишаване на осведомеността за необходимостта от пестене на енергия“, каза в изявление Жан-Франсоа Мартинс, ръководител на управлението на кулата.

 

 

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ