ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

5 основни бизнес действия за подобряване на водоустойчивостта според Глобалния договор на ООН

Как и къде компаниите могат да осъществят най-голямото и най-бързо въздействие преди 2030?

Споделяне:

Само 15 % от целите за устойчиво развитие (ЦУР) са със заложени цели за 2030 г. Според ООН глобалните усилия ще трябва да се учетворят, за да се постигнат целите за вода и канализация, определени за 2030 г. чрез ЦУР 6, пише ESGnews.com.

Изчислено е, че до 2030 г. ще има разлика от 40 процента между наличната вода и търсенето на вода. Брутният вътрешен продукт (БВП) може да намалее с до шест процента в някои региони до 2050 г. в резултат на рисковете, свързани с водата.

Частният сектор трябва да предприеме амбициозни действия, за да осигури безопасно и справедливо бъдеще за всички. Forward Faster насочва компаниите как и къде могат да осъществят най-голямото и най-бързо въздействие преди 2030 г. в пет ключови области: равенство между половете, действия в областта на климата, жизнен минимум, водоустойчивост и финанси и инвестиции.

Съществен аспект от мисията на Forward Faster е постигане на колективно положително въздействие върху водата в минимум 100 уязвими водни басейна до 2030 г. Forward Faster си постави цел за постигане на колективно положително въздействие върху водата в най-малко 100 уязвими водни басейна до 2030 г.

Пет основни стъпки, които могат да помогнат на компаниите да опазят най-ценния ни ресурс

Прилагане на стандарти, свързани с водата

Компаниите трябва да се запознаят с индустриалните разпоредби и глобалните стандарти за използване и опазване на водата. Като се придържат към тези насоки, фирмите могат да сведат до минимум въздействието си върху околната среда, да намалят отпадъците и да осигурят съответствие с Международния стандарт за стопанисване на водата на Алианса за управление на водата (AWS).

Интегриране на науката в практиките за поставяне на цели

Между 2023 г. и 2024 г. ще бъдат публикувани нови насоки от научнообоснованата мрежа за цели (SBTN) относно определянето на научно обосновани цели за прясна вода. Изключително важно е компаниите да бъдат информирани за тези постижения, като оценяват съответно своите цели за вода. Въпреки че може да е необходимо известно време за прилагане на тези нови стандарти, използването на специфични за науката данни е жизненоважно за поставянето на постижими цели.

Прилагане на най-добрите практики в областта на водната ефективност и управлението на отпадъчните води

Компаниите трябва да се придържат към най-добрите практики за ефективност на водата и да оптимизират своите бизнес операции, за да намалят потреблението на вода. Управлението на отпадъчните води е също толкова важно и компаниите трябва да гарантират, че техните отпадъчни води се третират и обработват безопасно и устойчиво.

Внедряване на доказани технологии за повторно използване на вода, рециклиране и кръговрат

Компаниите могат да играят ключова роля в стимулирането на иновациите чрез приемане на нови, доказани технологии за повторно използване на вода, рециклиране и кръгов модел. Тези подходи могат да намалят напрежението върху екосистемите и икономиките, като същевременно предотвратяват ненужните бизнес разходи.

Осигуряване на безопасен, устойчив достъп до вода, канализация и хигиена (WASH)

Предприятията трябва да осигурят безопасен и устойчив достъп до вода, канализация и хигиена за своите служители и по цялата верига на доставки. По този начин компаниите подкрепят здрава и продуктивна работна сила и допринасят за по-широката глобална цел за осигуряване на достъп до чиста и хигиенична вода за всички.

Прочетете още:

Къде в Европа има най-голям риск от недостиг на вода?

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ