ESG News

Жителите на Габрово са рециклирали 300 000 пластмасови бутилки и кенчета за година

След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди

Споделяне:

През 2022 г. жителите на Габрово са предали 299 053 пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, чрез вендинг системата за обратно приемане. Това отчита общината на информативната платформа за благоустрояване и озеленяване https://chisto.gabrovo.bg/,

С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата габровци продължават каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

Депозитната вендинг система включва два вендинг автомата

Депозитната вендинг система е реализирана и се организира от общината. Тя включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди. В списъка с поощрения има предметни награди, ваучери за спортни бази и културни институции, както и превозни документи за градския транспорт.

Поради огромния интерес някои от наградите вече са изчерпани, но списъкът им се актуализира всеки месец с нови. В резултат на обявената от Габрово покана за партньорство, към инициативата до този момент се присъединиха 10 партньора от местния бизнес и институции.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ