ESG News

Сградите Advance Business Center в София използват 100% зелена енергия

Целта на инвеститора е и останалите му проекти – Sofia Tower I и II и Mall of Sofia – също да преминат изцяло към чиста енергия

Споделяне:

И двете сгради на офисния комплекс Advance Business Center в София вече се захранват изцяло със зелена енергия. Инвеститорът GTC е официално сертифициран от Electrohold Trade за използване на 4000 mWh електрическа енергия от 100% възобновяеми източници. Компанията, която е сред водещите фирми за недвижими имоти в Централна и Източна Европа, си е поставила за цел амбициозната задача да захранва всички свои проекти в Европа с чиста енергия.

Друг етап от стратегията на GTC за опазване на околната среда е насочен към подобряване на активите на компанията чрез постигане на най-високите степени на сертифициране на пазара.

Дългосрочна стратегия

Подобренията, направени в Advance Business Center I и II, със сигурност са само началото за нашето българско портфолио. Възобновяемите енергийни източници представляват бъдещето не само в нашата индустрия, но и за цялата световна икономика и околна среда. Превръщането на всички наши сгради в зелени е част от нашата стратегия за развитие и растеж. За нас е изключително важно да се съобразяваме не само с нашия бизнес, но и с начина, по който дейността ни може да бъде от полза за околната среда и общностите, в които се намират нашите проекти“, каза Зив Гиги, управляващ директор на GTC в България.

Още едно доказателство за ангажимента на компанията е нейният годишен ESG доклад, в който се подчертава, че 88% от нейното портфолио е екологично сертифицирано към края на 2021 г. GTC e първият инвеститор в офис сгради и търговски площи в района на Централна и Източна Европа, който изготвя такъв доклад.

Достъпната и чиста енергия е една от 10-те цели за развитие на бизнеса, включени в доклада, и компанията се фокусира върху внедряването на зелени енергийни източници във всички сгради от своето портфолио. Действията по отношение на климата са в основата на тази стратегия, което означава, че GTC се концентрира върху предоставянето на безопасни, издръжливи и екологични сгради.

100% зелени

Тази насока стана още по-важна през последните няколко години в светлината на климатичната криза и бяха направени нов набор от подобрения във всички проекти на компанията. Например, всички нейни имоти в Румъния се захранват от възобновяеми източници. Следващата стъпка е свързана с останалите сгради на GTC в България – Sofia Tower I и II и Mall of Sofia – които също ще станат зелени през следващата година.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ