ESG News

Сградите Advance Business Center в София използват 100% зелена енергия

Целта на инвеститора е и останалите му проекти – Sofia Tower I и II и Mall of Sofia – също да преминат изцяло към чиста енергия

Споделяне:

И двете сгради на офисния комплекс Advance Business Center в София вече се захранват изцяло със зелена енергия. Инвеститорът GTC е официално сертифициран от Electrohold Trade за използване на 4000 mWh електрическа енергия от 100% възобновяеми източници. Компанията, която е сред водещите фирми за недвижими имоти в Централна и Източна Европа, си е поставила за цел амбициозната задача да захранва всички свои проекти в Европа с чиста енергия.

Друг етап от стратегията на GTC за опазване на околната среда е насочен към подобряване на активите на компанията чрез постигане на най-високите степени на сертифициране на пазара.

Дългосрочна стратегия

Подобренията, направени в Advance Business Center I и II, със сигурност са само началото за нашето българско портфолио. Възобновяемите енергийни източници представляват бъдещето не само в нашата индустрия, но и за цялата световна икономика и околна среда. Превръщането на всички наши сгради в зелени е част от нашата стратегия за развитие и растеж. За нас е изключително важно да се съобразяваме не само с нашия бизнес, но и с начина, по който дейността ни може да бъде от полза за околната среда и общностите, в които се намират нашите проекти“, каза Зив Гиги, управляващ директор на GTC в България.

Още едно доказателство за ангажимента на компанията е нейният годишен ESG доклад, в който се подчертава, че 88% от нейното портфолио е екологично сертифицирано към края на 2021 г. GTC e първият инвеститор в офис сгради и търговски площи в района на Централна и Източна Европа, който изготвя такъв доклад.

Достъпната и чиста енергия е една от 10-те цели за развитие на бизнеса, включени в доклада, и компанията се фокусира върху внедряването на зелени енергийни източници във всички сгради от своето портфолио. Действията по отношение на климата са в основата на тази стратегия, което означава, че GTC се концентрира върху предоставянето на безопасни, издръжливи и екологични сгради.

100% зелени

Тази насока стана още по-важна през последните няколко години в светлината на климатичната криза и бяха направени нов набор от подобрения във всички проекти на компанията. Например, всички нейни имоти в Румъния се захранват от възобновяеми източници. Следващата стъпка е свързана с останалите сгради на GTC в България – Sofia Tower I и II и Mall of Sofia – които също ще станат зелени през следващата година.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ