ESG News

Пощенска банка с инициатива „Гордея се с труда на моите родители“

Събитието привлече интереса на ученици от почти 30 столични училища, за да се запознаят с разнообразните професии във финансовата институция

Споделяне:

Пощенска банка се включва за седма поредна година в социално отговорната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“, която се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Ученици от втори, трети, четвърти и пети клас от почти 30 столични училища ще посетят централната сграда на финансовата институция, за да се запознаят с повече детайли за професиите и труда на техните родители чрез специално разработени образователни програми. Настоящото издание на проекта, който традиционно се организира на 1 ноември, ще се реализира в рамките на целия месец в отговор на изключителния интерес на деца от над 30 паралелки.

Експерти от различни управления в банката ще споделят интересни факти за образованието, кариерния си път, натрупания професионален опит и своята история на успеха, като ще дадат на учениците ценни насоки и съвети за пътя им към мечтаната професия. Те ще имат възможност да разкажат на децата и за личната си мотивация в избора си на настоящ работодател в лицето на Пощенска банка, която предоставя отлични възможности и перспективи за растеж и развитие на потенциала на своите над 3000 служители. Децата ще научат много нова и полезна информация, необходима за бъдещото им кариерно ориентиране.

Щастливи сме, че сме част от тази мащабна и дългогодишна инициатива вече седем поредни години. В Пощенска банка корпоративната социална отговорност с фокус върху образованието и развитието на младите хора е водещ приоритет, защото вярваме, че децата са нашето по-добро утре. Смятаме, че всеки родител е модел за подражание и личен супергерой, затова насочваме усилия и енергия, за да подкрепим този процес на вдъхновение и мотивираме младите от най-ранна възраст да вземат отговорни решения и да правят съзнателни избори“, коментират от Пощенска банка.

„Личният професионален път се базира на индивидуалните компетенции и качества, чието развитие гарантира един непрекъснат процес на изключителни кариерни възможности. С всяко издание на инициативата се надяваме, че преживяването за нашите най-малки гости е още по-вълнуващо и че успяваме да им предадем ценен опит и насоки по лесен и разбираем начин“, коментират от Пощенска банка.

Програмата „Гордея се с труда на моите родители“ има за цел да покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, а гъвкавите умения и любознателност са основна предпоставка за всяка успешна лична и професионална реализация. Инициативата създава още съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота, благодарение на лични качества, способности и натрупани знания, и дава възможност на всяка компания участник да покаже на служителите си, че не само те са най-ценният ѝ актив, но и че оценява високо техния принос пред най-важната аудитория за тях – децата им.

Инвестициите в устойчивото развитие са основен елемент в дейността на Пощенска банка. Основна мисия на финансовата институция е да бъде пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество, и да подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот като образование, култура, спорт и грижа за околната среда. Сред водещите проекти в областта на образованието се отличават мащабната инициатива на Пощенска банка в подкрепа на образованието на ученици от Националната търговско-банкова гимназия и Частната професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси, стратегическите партньорства със СофтУни, международното бизнес училище INSEAD и Американския университет в България, атрактивната стажантска програма на компанията, образователната програма в партньорство с Finance Academy, провеждането на открити уроци като част от инициативата „Световната седмица на парите“ и др.

Повече информация за мисията, визията и ценностите на Пощенска банка като водещ работодател, както и за богатата многопластова политика за корпоративна социална отговорност на институцията, може да бъде открита на www.postbank.bg.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ