ESG News

Пазарът на ESG данни расте с бързи темпове

По данни на консултантската компания Opimas той ще надхвърли 1.3 млрд. долара през тази година

Споделяне:

Пазарът на ESG данни надхвърли 1 млрд. долара през 2021 г. и може да надхвърли 1.3 милиарда през тази. Това е записано в доклад на базираната в САЩ управленска консултантска компания Opimas. Фирмата изчислява, че ESG пазарът расте със среден годишен темп от 28% през последните пет години, воден от търсенето на инвестиционни стратегии за ESG и изпълнението на регулаторните изисквания относно отчитането и оповестяването на ESG.

Opimas разчита на публично достъпна информация, интервюта и действителните или прогнозни приходи на компаниите за своите прогнози.

Около 70% от общия пазар на ESG данни се състои от изследвания и анализи, които включват ESG оценки, необработени данни и други специализирани решения, казва компанията. Останалите 30% се отнасят за ESG индекси, но Opimas отбеляза, че този сегмент расте дори по-бързо от по-широкия пазар. Воден от търсенето на борсово търгувани фондове и нарастващия брой индекси в световен мащаб, пазарът на данни за ESG индекси е нараснал средно с 38% през последните пет години.

Opimas очаква, че по-строгите изисквания относно климатичните стрес тестове и оповестяването на ESG ще осигурят „здравословен темп“ на растеж в бъдеще. Фирмата посочи Плана за действие на ЕС за устойчиво финансиране, неотдавнашните предложения на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) относно климатичното оповестяване от публичните компании и инициативи като Работната група за финансово оповестяване, свързано с климата (TCFD).

Появата на нови изисквания и стандарти накара доставчиците на ESG данни да предложат нови продукти. „Това е особено вярно по отношение на решенията за климатичните рискове и инструментите и услугите за докладване на ЕС“, казва Opimas.

„Освен традиционните продукти за ESG данни, като ESG оценки, повечето доставчици сега предлагат гама от сложни продукти, фокусирани върху изчисленията на въглеродния отпечатък, анализ на климатичните сценарии и финансовото въздействие на изменението на климата.“

Докладът заключава, че пазарът на ESG данни „остава сравнително пренаселен, с много бутикови фирми и новопоявили се“ и че ръстът на регулаторните изисквания и предлагането на продукти означава, че все още има достатъчно място за нови доставчици на ESG данни.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ