ESG News

Нов инструмент за визуализация на данни опростява ESG инвестирането

Investable World е предназначен да направи устойчивото инвестиране по-разбираемо, ангажиращо и приложимо

Споделяне:

Morningstar, Inc., водещ независим доставчик на инвестиционни изследвания, стартира Investable World. Това е нов дигитален инструмент за управление на данни, който има за цел да направи устойчивото инвестиране по-разбираемо, ангажиращо и приложимо за инвеститорите. Investable World дава възможност на инвеститорите да изследват теми като вода, храна, енергия, здраве и общност. След което им помага да претеглят възможностите и компромисите между различни инвестиционни подходи, от хеджиране срещу риск до приоритизиране на устойчиви резултати.

Различните мотивации изискват различни инвестиционни подходи. Именно заради това Investable World дава възможност на инвеститорите да правят избори, които са в съответствие с тяхната собствена дефиниция за успех.

Какво включва?

Наред с изобилието от обучителни практики, базирани на научни изследвания, които използват инвестиционни примери в тези лесно разбираеми теми, дигиталното изживяване включва безплатен, интерактивен инструмент за визуализация на данни. Той позволява на инвеститорите да филтрират огромен набор от повече от 750 тематични фонда в световен мащаб за темите вода, храна, енергия , здраве и общности според избраните от тях пресичащи се променливи на зрялост, ефективност, риск и устойчиво въздействие.

„Инвеститорите имат различни предпочитания относно устойчивото инвестиране, но интересът им към темата безспорно е основен. Те говорят за това със семейството, колегите и финансовите съветници“, каза изпълнителният директор на Morningstar Кунал Капур. „Днешната дефиниция на това, което се счита за уникално „инвестиционно“ за всеки човек, варира в зависимост от целите и убежденията на инвеститора в три измерения: ефективност, риск и устойчиво въздействие. Investable World предоставя прозрачност и достъпност на инвеститорите, като им дава възможност да правят избори, които са в съответствие с успеха при техните собствени условия.“

Устойчиво инвестиране според нуждите и разбиранията

Investable World се съобразява с различните мотивации и степени на убеденост на инвеститорите и разбира, че всички те изискват различни инвестиционни подходи, всеки с уникална комбинация от възможности и компромиси.

Инициативата се основава на изследванията на Morningstar и нейния филиал в класове активи, както и на нейните ESG оценки на риска и показатели за въздействие. Рейтингите на ESG Risk Ratings оценяват излагането на компанията на ESG рискове и тяхното управление, а Impact Metrics измерва приходите на компанията, свързани с дейности в пет теми за въздействие – действия в областта на климата, здрави екосистеми, сигурност на ресурсите, основни нужди и човешко развитие – в съответствие с Обединените Цели за устойчиво развитие на нациите (ЦУР).

Инструментът за визуализация на данни Investable World позволява на инвеститорите бързо да видят дали стратегия, насочена към конкретна устойчива тема, има портфолио, което активно допринася за положителна промяна в съответствие с тази мотивация, както и дали избягва нежелани рискове, например. Той помага на инвеститори, които подхождат към темите на ESG по различни начини: един инвеститор може да се стреми да избягва инвестиции, свързани с генетично модифицирани култури в полза на биоразнообразието, докато друг може да наблегне на ГМО културите в инвестиции с тематика за устойчивост като инструмент за едновременно намаляване на зависимостта от вода и хранене на нарастващо население.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ