ESG News

Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
lenovo
Снимка: Facebook/ Lenovo

Lenovo ще достигне нулеви нетни емисии до 2050 г.

Инициативата SBTi помага на компаниите да бъдат отговорни за тяхното намаляване на емисиите

Споделяне:

Технологичният гигант Lenovo е първият производител на компютри и смартфони и една от само 139 компании в света, която се ангажира да достигне нулеви емисии на парникови газове до 2050 г. Целта ѝ е потвърдена от инициативата Science Based Targets (партньорство между Глобалния договор на ООН, CDP и Световния фонд за природата), която въвежда първия в света Net-Zero стандарт.

„Като глобален технологичен лидер, Lenovo се е ангажирала с намаляването на емисиите си повече от десетилетие. В борбата срещу изменението на климата ние вярваме, че сътрудничеството и отчетността са двата критични елемента, необходими за колективния успех. Ние оставаме посветени на следването на науката за климата, стандартизирането на нашите измервания и търсенето на текущо утвърждаване на нашите цели и напредък“, заяви председателят на Lenovo Ян Юенцин, цитиран от esgnews.com.

Краткосрочни цели

В краткосрочен план компанията се ангажира да намали емисиите на парникови газове в абсолютен обхват 1 и обхват 2 с 50% до 2029/2030 финансова година спрямо 2018/2019. В рамките на същия период от време Lenovo трябва да намали 3 GHG емисиите от парникови газове от закупени стоки и услуги с 66,5%, както и на продадени продукти с 35%.

„Науката за климата ни казва, че се нуждаем от бързи и дълбоки съкращения на емисиите, ако искаме да постигнем глобална нетна нула и да предотвратим най-вредните ефекти от изменението на климата. Целите на Lenovo за нулева мрежа съответстват на неотложността на климатичната криза и дават ясен пример, който техните връстници трябва да последват“, казва Луис Амарал, главен изпълнителен директор на инициативата “Научно базирани цели”.

Дългосрочни цели

Lenovo се ангажира да намали емисиите на парникови газове в абсолютен обхват 1, 2 и 3 с до 90% до 2049/2050 финансова година спрямо 2018-19. Основните стратегии включват намаляване на въздействието върху околната среда, използване на иновации за повишаване на устойчивостта в производството и намаляване на емисиите в дейностите по производство и веригата на доставки.

Цели на SBTi

SBTi е първият орган, който стандартизира какво означава net-zero, тъй като се отнася до усилията за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса по Целзий.

Инициативата помага на компаниите да бъдат отговорни за тяхното намаляване на емисиите. Без тях е много трудно да се потвърди или знае кога е достигната целта за нетно нула.

2050 г. изглежда далеч за мнозина и много лидери, поемащи ангажименти днес, може да не са на позициите си след 27 години. Съгласуването на целите за намаляване на изменението на климата към външен орган осигурява отчетност и приемственост.

Повече от 4000 компании по целия свят са в процес на привеждане в съответствие на своите цели за намаляване на емисиите към научно базираната методология и процеси на валидиране на SBTi.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ