ESG News

Курс по социално предприемачество през есента

Поканата е отправена от Софийския университет, но участниците не е необходимо да са възпитаници на учебното заведение

Споделяне:

Курсът по социално предприемачество дава възможност на студентски екипи да създават идеи и разработват модели за социални предприятия.

Социалното предприемачество включва изграждането на нови организации, които предлагат мащабируеми решения за социални и екологични предизвикателства. Социалното предприятие може да бъде или с печалба, или с нестопанска цел, но ключова е амбицията за справяне с обществените проблеми в мащаб.

Кога ще се проведе?

Курсът ще започне на 3 октомври и ще продължи до 12 декември, като провеждането му ще бъде изцяло на английски език. Участието е безплатно, а участниците ще бъдат подбрани след проведен конкурс.

Заетостта на седмица ще бъде 3 часа – 1,5 часа онлайн в глобална класна стая и 1,5 часа присъствено в сградата на Стопанския факултет.

Как да кандидатстваме?

Кандидатури се приемат не по-късно от 26 септември.

В пилотното издание на курса ще се включат 15 участници, които ще бъдат подбрани на конкурсен принцип. Тяхната оценка ще бъде осъществена въз основа на данните от формуляра за кандидатстване, който ще намерите ТУК.

Критерии за подбор:

  • Лична мотивация за завършване на курса.
  • Готовност за работа върху собствена (социална или бизнес) предприемаческа идея
  • Зрялост на предприемаческата идея
  • Свободно ползване на английски език

Какво ще включва?

Програмата за социално предприемачество на Колежа БАРД предоставя шанс за курсистите да участват в класове от Бангладеш, Палестина, Киргизстан, Тайван, България, САЩ, Китай и Литва чрез комбинация от синхронно онлайн обучение и лаборатории. Курсът ще завърши с shark tank (кратко представяне на предприемаческа идея) за устойчивост между отбори от различните университети, като отборите победители ще се състезават в годишното състезание Disrupt to Sustain на Bard през декември.

Снимка: Софийски университет

Практиката на социалното предприемачество изследва пълния набор от либерално обучение: критичен анализ, убедително писане, устна комуникация, количествени разсъждения, дизайнерско мислене и групова социална динамика.

Курсът ще включва лекции и дискусии, фокусирани върху социални въпроси, свързани с предприемачеството: двигатели на промяната, от декарбонизация към AI; прекъсване на връзката между растежа и производителността; градски базирани иновационни екосистеми; социални пречки пред поемането на риск; работа в мултидисциплинарни екипи; език, власт, раса и полова динамика в предприемачеството; деконструиране на архетипите на предприемачеството.

Сертификационната програма се провежда с подкрепата на МП „Отговорно и устойчиво управление“.

Студентите по програма МП „Отговорно и устойчиво управление“, които вземат участие в курса, ще получат по 3 кредита.

Запишете се за нашия бюлетин

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ