ESG News

KKR обмисля да създаде първия ESG кредитен фонд

Инвестиционната компания вярва, че този тип заеми след време ще бъдат с по-ниски лихви

Споделяне:

KKR & Co. планира да събере милиарди долари за първия си кредитен фонд, фокусиран върху устойчивото инвестиране, пише Bloomberg. Плановете са в начален стадий, но вероятно ще се съсредоточат върху отпускането на заеми на компании, които постигат по-добри резултати при екологичните, социални и управленски цели, казаха пред медията хора, започнати с плана на американската инвестиционна компания.

Фондът ще може да инвестира в различни капиталови структури, включително алтернативни и кредити с ливъридж.

Говорител на KKR отказа да коментира бъдещия фонд.

Планът на компанията за създаване на подобен кредитен фонд идва на фона на по-широкия интерес на мениджърите на активи към ESG инвестиране. KKR, който към декември управляваше активи за около 187 млрд. долара в различни кредитни стратегии в световен мащаб, утрои числеността на своя отдел за устойчиво инвестиране и сформира консултативен съвет за устойчивост в края на миналата година.

Глобалният фонд за въздействие на компанията, който се фокусира върху капиталови инвестиции в средно големи компании с ESG в основата си, завърши 2020 г. с активи за 1.3 млрд. долара.

Други мениджъри на фондове, включително Blackstone Inc., започнаха да поставят ESG изискванията в центъра на своите инвестиционни стратегии, отчасти защото има доказателства, че помагат на компаниите да работят по-добре.

Според доклад, публикуван от KKR през април, мениджърът на активи вярва, че ще настъпи „техническа промяна“, при която високо оценените ESG кредити ще бъдат възнаградени с по-ниски лихви.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ