ESG News

„Имаме Голиат срещу себе си, но ние сме по-добри“

Виктория Блажева, отговаряща за ESG стратегията на УниКредит Булбанк

Споделяне:

Между 10 и 15% от всички хора по света – от младите, от старите, от умните, от не толкова – да се съюзят и да направят една голяма промяна. Това каза Виктория Блажева, която отговаря за прилагането на ESG стратегията като част от бизнеса и дейността на УниКредит Булбанк. Тя бе част от събитието „ESGnews & Friends“, организирано от специализирания сайт ESGnews.bg.

Тя получи грамота от ESGnews.bg за отдадеността си в популяризирането на ползите от прилагането на ESG политиките. „Поздравявам Боян Томов и екипа за създаването на тази медия, започнах веднага да я чета“, каза Блажева при получаването на грамотата.

„Имаме Голиат срещу себе си, ние сме Давид и сме по-добри“, каза Блажева.

С тези думи тя опита да илюстрира трудностите в глобален мащаб, които стоят пред прилагането на ESG политиките и подобряването на климата и околната среда. Но също така да изрази увереност, че поставените цели, основно от Запада, все пак са постижими.

По време на събитието тя прочете заглавие от новина, определяйки я като „не много добра“.

„Продукцията на въглища на Индия и Китай се е увеличила до 700 млн. тона – повече от производството на въглища на Америка“. Ние сме един малък Давид и целия свят е един Голиат“, каза Блажева.

Събитието се проведе с подкрепата на Philip Morris Bulgaria, Yettel, Siemens и в партньорство с Eвропейската инвестиционна банка и Българската фондова борса.

Запишете се за нашия бюлетин

Споделяне

Свързани Новини

Коментари

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

ТЕНДЕНЦИИ